Hirdetés
3x3

Remek rajt a 3×3-as Eb-selejtezőn:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Lezárult a konstancai 3×3-as Eb-selejtező szombat délelőtti programja. A torna “C” és “D” jelű hármasainak mérkőzéseit rendezték. Négy továbbjutó gárda kiléte már ismert. A legfontosabb, hogy válogatottunk mindkét találkozóját megnyerte és így a C-csoport élén végzett.

A C-csoport első találkozóján a magyar válogatott ponterős kezdésére alapozva 9-7-es győzelmet aratott Dánia felett. Részletes beszámolónk ITT olvasható. A második találkozón a britek 17-14-re múlták felül a dánokat. Ez azt jelentette, hogy a csoport záró találkozóján két biztos továbbjutó között a tét az első hely volt. Ezúttal is gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a magyar együttes és az irányítást végig kézben tartva 14-12-es sikert arattak a mieink. Részletes beszámolónk ITT olvasható. 

A C-csoportból első helyen Magyarország, a másodikon Nagy-Britannia jutott tovább. A negyeddöntős ellenfél az A-csoportból érkezik. A magyar csapat vasárnap 11 óra 35 perckor lép pályára.

Frissítés: Észtország lesz a negyeddöntős riválisunk.

A D-csoportban a csehek végeztek veretlenül az élen. Előbb 16-5-re kiütötték Bulgáriát. A végletekig kiélezett csoportdöntőn pedig 13-12-re győzték le Lettországot. A második továbbjutó helyet a lettek szerezték meg, akik 15-1-re gázoltak át Bulgárián.

A D-csoportból első helyen Csehország, a másodikon Lettország jutott tovább. Erre az ágra a B-csoportból érkeznek a negyeddöntős ellenfelek.

Az “A” és a “B” jelű trió mérkőzéseit szombaton a délutáni, esti programban rendezik.

Eredmények

C-csoport

Magyarország – Dánia 9-7
Nagy-Britannia – Dánia 17-14
Magyarország – Nagy-Britannia 14-12

D-csoport

Csehország – Bulgária 16-5
Lettország – Bulgária 15-1
Csehország – Lettország 13-12

Hirdetés