Hirdetés
3x3

Remek teljesítménnyel döntős Belgrádban a 3×3-as válogatott

Magyarország "1' - Németország 15-13

3x3-as nemzetközi torna, Belgrád - elődöntő
Belgrád, Dynamic Sport & Health Club

A magyar válogatott pontszerzői: Böröndy Vivi 6, Hegedűs Janka 4, Papp Dia 4, Tóth Orsi 1

:

Hirdetés

A belgrádi nemzetközi 3×3-as torna elődöntőjében a magyar válogatott remek játékkal 15-13-ra legyőzte Németországot. Ezzel a Böröndy Vivi, Hegedűs Janka, Papp Dia, Tóth Orsi összeállítású csapatunk bejutott a fináléba. A döntőben 21 óra 20 perctől Lengyelország lesz a rivális.

Németország volt a magyar csapat ellenfele az elődöntőben. A németek tavaly Európa-bajnoki ezüstérmet szereztek, megnyerték a FIBA 3×3 Women’s Series-t. A nemzetközi szövetség 3×3-as női sorozatának idei első állomásán Tel-Avivban szintén diadalmaskodtak.

Böröndy Vivi találatával a magyar válogatott szerzett vezetést a találkozó legelején. Ezt követően riválisunk gyorsan egyenlített. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. 3-3 után viszont a magyar lányok tudtak kisebb lépéselőnybe kerülni. Tóth Orsi és Hegedűs Janka találataival 5-3-ra szakadtunk el.

Az első megszakításra 5-4-nél került sor. Ezt követően a németek 6-5-re fordítottak, de ez nem zökkentette ki hatékonyan játszó, jól védekező válogatottunkat. Papp Dia két találatával visszavettük a vezetést, majd eredményes volt Hegedűs Janka és Böröndy Vivi is. Küzdelmes pontszegény mérkőzés kerekedett, de ez egyben azt is jelentette, hogy őrizte előnyét csapatunk. Végül 9-6-os magyar vezetésről érkezett el a második megszakítás.

Visszatérve a pályára Böröndy Vivi büntetőjével 10-6-ra szakadtunk el. Ezt követően viszont a németek az utolsó két percbe érve 10-8-ra visszajöttek. Böröndy Vivi remek betörése után 11-8-ra mentünk, de riválisunk egy pillanatra nem adta fel. 11-11-nél egyenlítettek, majd 55 másodperccel a vége előtt a vezetést is átvették 12-11-nél. Erre Papp Dia egy duplával válaszolt, amivel 13-12-re módosult az eredmény. A németek ismét egyenlítettek, de jött Hegedűs Janka, így 14-13-nál újra mi vezettünk.

Az utolsó másodpercekben már kénytelenek voltak faultolni a németek. Böröndy Vivi dobhatott két büntetőt, melyből az elsőt értékesítette. A második után leszedték a lepattanót a németek és volt egy távoli kísérletük, de az lejött a gyűrűről. Kiváló játékkal válogatottunk 15-13-ra legyőzte Németországot és ezzel bejutott a belgrádi döntőbe, ahol 21 óra 20 perctől Lengyelország 1-es csapata lesz a rivális. A másik ágon a lengyelek a briteket múlták felül 18-15-re.

A finálé ÉLŐBEN ITT követhető.

Hirdetés