Hirdetés
Archivum

Remek teljesítménnyel hatpontos elõnyben a Szekszárd:

:

Hirdetés

Legjobb idei teljesítményét nyújtotta az Európa Kupában az Atomerõmû KSC Szekszárd. A rájátszás 3. fordulójának elsõ meccsén a szekszárdiak 79-73-ra gyõzték le a spanyol listavezetõ Spar Citylift Gironát. Ezzel lépéselõnyben utazhat a magyar csapat a jövõ heti visszavágóra és teljesen nyílt a továbbjutás sorsa.

Az idei Európa Kupa szereplést tekintve az eddigi legnagyobb feladatra készült a Szekszárd. A rutinos játékosokkal megerõsített spanyol listavezetõ Gironát fogadta Zeljko Djokic együttese a kuparendszerû oda-visszavágós párharc elsõ felvonása alkalmával. Az elsõ percekben a Girona került 8-2-es elõnybe, de a KSC 12-12-nél már egyenlített, majd az elsõ szakasz végén 23-21-nél a magyar csapat járt elõrébb. Az elsõ 10 percben a duplákat tekintve 9 szekszárdi mezõnykísérletbõl 7 sikeresnek bizonyult. A második negyed elején is hasonló mederben haladt a küzdelem: 7-0-val indította ezt a periódust a Szekszárd, amivel 30-21-re lépett el. Sokáig 7-9 pont között állt be a különbség, de a félidõt 39-31 után 8-0-val zárták a vendégek.

Lélektanilag kedvezõtlenül alakult, hogy éppen a nagyszünetre fogyott el az elõny. A statisztikát tekintve azonban az 50% feletti mezõnymutatóra, a megnyert lepattanócsatára (15-12) és a 10 gyorsindításos pontra egyértelmûen lehetett építeni. Egyedül a 9 eladott labda okozhatott fejfájást. A harmadik negyed fej-fej melletti kiegyenlített játékot hozott. Két-három pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. Küzdõs meccs kerekedett, mindkét oldalra sokkal kevesebb könnyû ponttal, mint az elsõ 20 percben. Végül két perccel a játékrész vége elõtt 55-53-nál a Girona szakmai stábja szakította meg idõkéréssel a meccset. Ezt követõen a hajrából jobban kerültek ki, így az utolsó 10 percnek 58-57-es vezetésrõl futottak neki.

A záró szakasz elsõ találatát is a vendégek szerezték, de szerencsére ezen 7-2-es sorozatukból nem tudtak tovább építkezni. Gereben Lívia vezetésével fordított a KSC. A fiatal játékos rövid idõ alatt hat pontot szerzett és 65-62-re már a Szekszárd ment. Innentõl kezdve sokáig a mieink jártak elõrébb. A második és a harmadik negyedhez hasonlóan ezúttal is a 10 perc végére fogyott el az elõny. Az utolsó percbe fordulva 72-72-nél ugyanis egyenlített a Girona. Innen azonban olyan hajrát láthattunk a magyar együttestõl, mely után joggal mondhatjuk, hogy sikerült szinte a maximumot kihozni ebbõl az estébõl. Gereben Lívia és Studer Ágnes találataival ugyanis 7-1-re hozta az utolsó 30 másodpercet Zeljko Djokic gárdja. A végeredményt az utolsó pillanatokban Studer Ágnes bravúros triplája alakította ki.

Eredmény

Atomerõmû KSC Szekszárd – Spar Citylift Girona 79-73 (23-21, 16-18, 18-19, 22-15)

Statisztika

Hirdetés