Hirdetés
3x3

Remekül kiegészíti egymást az 5-5 elleni és a 3×3-as kosárlabda Jáhni Zsófi életében



:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A héten ért véget az U23-as 3×3 válogatott programja. A Jáhni Zsófival felálló együttes mind a hat(!) Nemzetek Ligája minitornát megnyerte, így készülhet a sorozat szeptemberi, konstancai szuperdöntőjére. A pozsonyi és a szolnoki történésekről beszélgetett Jáhni Zsófival a Ludovika Csata honlapja.

Számítottatok a hibátlan szereplésre?

Egyáltalán nem. Szerintem erre nem is lehet számítani, hiszen – főleg a 3×3-ban – bármelyik csapat ki tud fogni egy jobb vagy rosszabb napot, dobóteljesítményt. Szerencsére ezek most mi voltunk. Pozsonyra és Szolnokra is nagyon keményen készültünk és nagyon örülünk, hogy így összejöttek az eredmények.

Volt olyan meccs, ahol azért rezgett a léc. Hogy kezeltétek, amikor például a csehek ellen hátrányban voltatok, az idő pedig vészesen fogyott?

Mindig volt valaki, aki a csapat élére állt. A cseh meccsen például 36 másodperc maradt, amikor Orsi (Tóth Orsolya – a szerk.) kikérte az időt. Ezzel gyakorlatilag megmentett minket, hiszen lehet, hogy lepörgött volna az óra. Az eső miatt aztán a Tiszaligeti Sportcsarnokba kellett költöznünk, ott pedig úgy éreztük, hogy mindent ki kell adnunk magunkból. Ott pedig Pusztai Petra dobásaival győztünk.

Neked személy szerint, hogy ment a játék?

Úgy érzem, hogy Pozsonyban ment jobban. Szolnokon is próbáltam mindent megtenni, de itt nem jött ki olyan jó forma, mint a szlovákiai mini tornákon. Szerencsére ez belefért, mert amikor nekem nem ment úgy, akkor a többiek lendültek bele. Mindenki hozzá tudott tenni, és úgy érzem, hogy én is kivettem a részemet a meccseken.

Fotó: FIBA.Basketball

Mondhatjuk, hogy a pozsonyi győzelmek után elvárás volt a csapat felé a szuperdöntős szereplés kiharcolása?

Nem is feltétlenül az elvárás szót használtam, de mindannyian nagyon szerettük volna elérni. Ez volt a közös célunk.

Mit érdemes tudni a szuperdöntőről, amire kijutottatok?

Nyolc konferenciában zajlottak a selejtezők, és mindenhonnan az első jut tovább. Nyilván jóval erősebb mezőny lesz, hiszen minden konferenciából a nyertesek szerepelhetnek. Ráadásul ezeket az ellenfeleket kevésbé ismerjük. Videón meg tudjuk nézni a figuráikat, de ez azért nem pótolja az ellenük való játékot.

Mit jelent számodra a 3×3 játék? Ha választhatnál, ezt, vagy a hagyományos 5×5-öt játszanád inkább?

2017 óta minden nyáron szerepel a programomban a 3×3-as játék, és ebben a formában lehettem először válogatott. Nagyon sokat köszönhetek ennek a játéknak, és nagyon furcsa lenne, ha nem szerepelne a mindennapjaimban. Nem mondanám, hogy jobban szeretem az 5-5-nél, de imádom játszani. Teljesen más a két forma, nem is tudom összehasonlítani – emiatt nem is igazán tudok választani a kettő közül. Nyáron 3×3-azhatok, szezon közben pedig ott az 5-5, így tulajdonképpen ezek kiegészítik egymást.

Rövidesen megkezdődik az alapozás a Ludovika Arénában. Hogyan töltöd a hátralévő napokat?

Jön a költözködés, hiszen nyáron nem tudtam teljesíteni a Pécs-Budapest váltást. Szeretnék még valamennyit pihenni is a családommal.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés