Hirdetés
Magyarország

“Rendkívül összetartó közösséget alkotnak a lányok a pályán, és azon kívül is”:

:

Hirdetés

Az MTK-TFSE február óta nem talált legyőzőre a női NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban. Azóta zsinórban nyolc meccset nyert és egészen a tabella második helyére ugrott. Jelenleg csak azért harmadikok, mivel egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a PINKK-PVSK U23-as alakulata, viszont az egymás elleni mérleg az együttesük mellett szól.

A győzelmi széria alatt a kék-fehér gárda a közvetlen riválisok közül az Ajkát, a Csatát, a Szekszárdot és a PINKK-et is felülmúlta. A siker titkáról a vezetőedzőt, Hegedűs Pétert kérdezte az MTK hivatalos honlapja.

– A csapategység a remek forma elsődleges oka. Rendkívül összetartó közösséget alkotnak a lányok a pályán, és azon kívül is. Nincsenek igazi „sztárjátékosaink”, és ezt egységesen, kollektív kosárlabdával tudjuk kompenzálni. – magyarázta a tréner az MTK hivatalos honlapjának. – Ennek ékes bizonyítéka, hogy tíz játékosunk is négy és nyolc pont között átlagol mérkőzésenként. Minden meccsen más és más ember lép elő vezérszerepbe, úgy hiszem ez a kiegyensúlyozottság és az egymásért tenni akarás a sikerünk legfőbb kulcsa. Remélhetőleg, ez a kiváló sorozat kitart a szezon végéig.

A hétvégén nem lesz könnyű dolga a csapatnak, ha meg szeretné őrizni a sorozatot, hiszen a lányok az egész évad (25 mérkőzés) alatt veretlen BKG Príma Akadémia otthonába látogatnak.

Tisztában vagyunk vele, hogy milyen komoly játékerőt képvisel a BKG, hiszen immáron két éve nem tudta senki megverni őket. Képzett játékosokból állnak, és jó edző áll mögöttük, ugyanakkor semmiképpen sem feltartott kezekkel megyünk föl a pályára. Kielemeztük őket, és igyekszünk kiaknázni azokat a pontokat, ahol sebezhetők. Teher nélkül, felszabadultan szeretnénk a legjobb teljesítményünket nyújtani ellenük.

Fotó: MTK.hu

Hirdetés