Hirdetés
Archivum

Renee Montgomery a Superbowl egyik felvezetõ programján:

:

Hirdetés

Vasárnap rendezik Atlantában, a Mercedes-Benz Stadionban a 2019-es Superbowl-t. Az Egyesült Államok legnagyobb éves sportrendezvényét idén is hosszú programsorozat vezeti fel. Ennek keretében egy konferenciát is tartottak, ahol a nõi kosárlabdát Renee Montgomery képviselte.

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

Az Atlanta Dream együttesét erõsítõ Renee Montgomery a helyi Városházán vett részt egy igen tartalmas kerekasztal-beszélgetésen. Az NFL játékszakszervezete által rendezett konferenciának a témája az volt, hogy a profi sportolóknak milyen szerepük lehet a polgárjogi küzdelmekben. Azt a kérdéskört járták körbe, hogy mennyire válhatnak aktivistákká vagy éppen mikor és milyen kérdésekben szólalhatnak fel.

Az Egyesült Államokban a profi sportolók központi szerepet játszanak az egyenlõség és a társadalmi igazságosság terén. Sokan és sokszor szólalnak meg a nyilvánosság elõtt. Ilyen tekintetben lényegesen aktívabbak, mint itt nálunk Európában a legjobbak. A szurkolókat, illetve tágabb körben még a társadalom-kutatókat is megmozgatja a helyzet, hogy a faji és az egyenlõségi kérdésekben ennek a szerepfelfogásnak hosszú távon milyen hatása lehet.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthetõ meg

Hirdetés