Hirdetés
USA

Renee Montgomery közéleti tevékenységre koncentrál:

:

Hirdetés

Renee Montgomery bejelentette, hogy kihagyja a 2020-as WNBA szezont. Az Atlanta Dream sztárja úgy határozott, hogy aktív közéleti tevékenységet folytat az előttünk álló hónapkban és ezért nem tudja vállalni a játékot.

Mint ismert, George Floyd halálát követően még inkább felértékelődött a rasszizmus ellen küzdő civil szervezetek munkája. Ezt a tevékenységet tervezi segíteni Montgomery, aki úgy fogalmazott, hogy nem lett volna tisztességes a csapattársaival szemben úgy vállalni a játékot, hogy nem tud maximálisan a kosárlabdára koncentrálni.

Sok feladatunk van a pályán kívül a közösségünk életének számtalan területen. Tisztességtelen lett volna a társaimmal és az edzőimmel szemben is, hogy félig a pályán vagyok, félig pedig valahol máshol, mivel szeretnék közelebb kerülni azokhoz, akiknek szükségük van a segítségre.

– nyilatkozta Montgomery, hangsúlyozva, hogy olyan olyan közhangulatot érez, melyben egyre többen felismerik a változás szükségességét. A játékos döntését az Atlanta Dream szakmai vezetése maximálisan támogatta.

A WNBA csapatok kereteit tekintve történt még egy változás. Eldőlt, hogy Las Vegasban a műtéten átesett Kelsey Plum helyét Alex Bentley veszi át. Bentley 2019-ben éppen Atlantában játszott, ahol 29 mérkőzésen 21.9 perc altt 9.0 pontot, 1.9 lepattanót és 3.0 gólpasszt átlagolt.

Fotó: Atlanta Dream

Hirdetés