Hirdetés
Utánpótlás

Rengeteg mosolygós arc a K&H Mikulás Jamboree-n:

:

Fotó: Aendy Luedigk

Hirdetés

A hétvégén K&H Mikulás Jamboree-t rendeztek Sopronban a Soproni Darazsak Sportakadémia és a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia együttműködésében. A remek hangulatú – rendhagyó módon kétnapos – rendezvény sok érdeklődőt vonzott. A programban mérkőzések és játékos feladatok is helyet kaptak.

“A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiával közös rendezvényünket, a Novomatic Aréna telítettsége miatt idén két napra bontottuk, mely a felnőtt csapatunk egyik szponzorának támogatásával K&H Mikulás Jamboree név alatt futott.

Szombaton a versenyző kenguru korosztály, illetve a szövetségi szabályozás miatt még bajnoki rendszerben nem szerepeltethető 2014-es születésűek kosárlabdáztak, korosztályok szerint három csoportban, alkalmilag kialakított vegyes csapatokban. Az edzői kispadot sportakadémiánk serdülő és kadett játékosai foglalták el, míg a játékvezetői sípot a Sportiskola fiú kosarasai fújták.” – avatta be lapunkat a rendezvény hátterébe Pados Noel, a Soproni Darazsak Sportakadémia kommunikációs vezetője.

Fotó: Aendy Luedigk

A szervezők a mérkőzések közötti időre színes programokat iktattak be, melyek közösségformálásra is kiválóak voltak.

“Igyekeztünk a gyerekeket végig lekötni, a mérkőzések között lehetett rajzolni, fotókat is készíteni. Nagyon jó volt látni a kis darazsak lelkes játékát, azt, ahogy az egymásnak eddig ismeretlen gyerekek a kosárlabda révén milyen hamar egymásra találtak. Megmutatkozott itt is a sport közösség építő ereje! Az idősebbek között a távoli jövő lehetséges edzőit és játékvezetőit is felfedezni véltük. A szülők, tesók, rokonok is lelkesen biztatták a pályán levőket, akiket természetesen a Mikulás is meglátogatott.

Mindenki ugyanolyan ajándékot kapott, megerősítve azt az elvünket, hogy itt nem a számszerű eredmény a lényeg, hanem, hogy a darazsas közösségünk vidáman, önfeledten eltöltsön együtt egy kis időt és a családok is jól érezzék magukat!” – tette hozzá Pados Noel.

Fotó: Aendy Luedigk

A második napon a kisebbeket várták a szervezők. “Vasárnap délelőtt az ovisok és az 1-2. osztályos kosaras palánták töltötték meg a Krasznai Ferenc Sportcsarnokot, ahol közel 30 éve szerezte első bajnoki címét felnőtt csapatunk.” – mondta Pados Noel. “Az ovisokra játékos feladatok vártak, míg a kisiskolások ügyességi sorversenyen vehettek részt. Utóbbiak szintén a rendezvényre kialakított vegyes csoportokban mutatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt hónapokban.”

A rengeteg mosolygós arcot látva nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a rendezvény is elérte a célját, mindenki boldogan távozott, miután megkapta jutalmát a Mikulástól, akinek egy karácsonyi dalt is elénekeltek a gyerkőcök.

– összegzett a Soproni Darazsak Sportakadémia kommunikációs vezetője.

Fotók: Aendy Luedigk

A teljes galéria megtekinthető IDE KATTINTVA

Fotó: Aendy Luedigk

Fotó: Aendy Luedigk

Fotó: Aendy Luedigk

Fotó: Aendy Luedigk

Fotó: Aendy Luedigk

Fotó: Aendy Luedigk

Fotó: Aendy Luedigk

Fotó: Aendy Luedigk

Hirdetés
Hirdetés