Hirdetés
Archivum

Rengeteg nehézség hátráltatja a WNBA címvédõjét:

:

Hirdetés

A WNBA címvédõje a Seattle Storm is megkezdte a felkészülést a 2019-es szezonra. Rengeteg kihívással kell szembenéznie az együttesnek. Az egész világon megrázta a kosárlabda társadalmat a hír, hogy a WNBA egyik legsikeresebb vezetõedzõje Dan Hughes rákbetegséggel küzd. A 64 éves szakember csütörtökig tud a csapattal lenni, jövõ héten mûtét vár rá és ezt követõen a segítõi veszik át a feladatait meghatározatlan ideig.  

Fotó: seattletimes.com

Fotó: seattletimes.com

A Seattle Storm a tavalyi bajnoki címe után fennállása egyik legnehezebb évére készül. Dan Hughes betegsége mellett a tavalyi MVP-t, Breanna Stewart-ot is elveszítették. Az alapcsapatból ráadásul különbözõ kötelezettségek miatt Jewell Loyd, Alysha Clark, Sami Whitcomb, Kaleena Mosqueda-Lewis és Courtney Paris is késõbb csatlakozik be az edzésmunkába.

Dan Hughes vezette fel vasárnap a csapata edzõtáborát, de csak csütörtökig maradhat a játékosai mellett. Jövõ héten mûtik és az orvosai sem tudják megmondani, hogy mikor térhet vissza.

“Ha érzed, hogy jó kezekben vagy és az emberek szeretnek, melletted állnak, annk hihetetlen ereje van. Olyan ember vagyok, aki hisz az imádság erejében és érzem, hogy a világ minden pontjáról támogatnak. Szívem szerint azt mondanám a csapatnak, hogy itt leszek velük május 25-én a szezon elsõ tétmérkõzésén. Sajnos azonban ez jelenleg nem az én világom. A testemre fogok hallgatni és vissza fogok térni, amint tudok. Csak azt nem tudom, hogy ez mikor lesz.” – nyilatkozta a Seattle Times-nak a kiváló szakember.

Fotó: seattletimes.com

Fotó: seattletimes.com

Breanna Stewart kiesésével 21.8 pont, 8.4 lepattanó, 2.5 gólpassz, 1.4 blokk és 1.3 szerzett labda vált ki meccsenként. “Nem veszíthetsz el egy MVP-t anélkül, hogy annak ne legyen hatása a csapat életére. Tudjuk, hogy Stevie itt lesz velünk, látjuk az arcát nap, mint nap, most azonban azokra kell koncentrálnunk, akik játszhatnak. Velük kell jobbnak lennünk, elõrébb lépnünk.” – nyilatkozta Sue Bird.

Új érkezõk is vannak a klubnál. Shavonte Zellous-t szabad-ügynökként szerzõdtették, míg a Draft-ról Anriel Howard és Macy Miller játékjoga került hozzájuk. Négyen kaptak edzés-szerzõdést Zykera Rice, Brooke Salas, Recee Caldwell és Presley Hudson személyében.

Fotó: seattletimes.com

Fotó: seattletimes.com

Hirdetés