Hirdetés
Utánpótlás

Rengeteg tanult a Soproni Darazsak Sportakadémia junior csapata:

:

Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Negyedik helyen zárt a Nemzeti Leány Junior Bajnokságban a Soproni Darazsak Sportakadémia csapata. Hollós Dánielt, a soproniak vezetőedzőjét kértük a múlt heti „A” döntő rövid értékelésére.

A Soproni Darazsak Sportakadémia együttese a Csata DSE otthonában rendezett nyolcas döntőn az első mérkőzésén 96-47-re legyőzte a Zsíros Akadémia Kőbányát és ezzel magabiztosan jutott a legjobb négy közé.

„Az alap célkitűzésünk a négy közé jutás volt, amit az első mérkőzésen gond nélkül teljesítettünk. Harciasan és dinamikusan kezdtük a mérkőzést, szép játékokkal folyamatosan tudtuk építeni az előnyünket.” – hangsúlyozta visszatekintése alkalmával Hollós Dániel, aki a DVTK Akadémiával szemben 62-49-re elveszített elődöntőt így idézte fel:

„A DVTK elleni elődöntőt nagyon várták a lányok, céltudatosak voltak. Idegenben kikaptunk tőlük az alapszakaszban, de otthon meg tudtuk őket verni. Tisztában voltunk azzal, hogy a negyeddöntőhöz képest sokkal fizikálisabb mérkőzés lesz. Azt terveztük, hogy azt a dinamikát, ami az első mérkőzésen jellemzett minket, visszük tovább. Ez sajnos csak a második félidőben sikerült. Az elsőben fizikálisan nem tudtuk felvenni a harcot a kizárásoknál, a védekezésben. Ebből adódóan nem voltak meg azok az átmenetek, az a gyorsaság, amire tudtunk építkezni a szezon során. A kulcsmomentumokban, amikor zárkóztunk, apró hibák miatt nem tudtunk még közelebb kerülni a DVTK-hoz.” – tette hozzá a soproniak vezetőedzője.

Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Sportakadémia

A bronzcsatán az NKA Pécs volt a soproniak riválisa és akkor 77-61-re maradtak alul.

„Két hasonló lelkületű csapat találkozott. A pécsiek és mi is vereség után igyekeztünk felállni. Nem volt egy szép mérkőzés.” – kezdte értékelését Hollós Dániel. „Itt is a kizárásoknál éreztem problémát és amikor próbáltunk kapaszkodni hátrányból, akkor apró dolgokon elcsúsztunk. Hárompontost kaptunk vagy egy-egy buta eladott labda után gyors kosarat, így nem tudtunk átlendülni. Arra törekedtünk, ami az egész szezon során jellemzett minket, hogy egy jó védekezésből gyors támadásokat vezessünk. Hellyel-közzel sikerült ez sajnos és a harmadik negyed hullámvölgye, amit 11 ponttal nyert a pécsi csapat, megpecsételte a sorsunkat.”

Természetesen a munka nem áll meg. Hollós Dániel hangsúlyozta, hogy a stábnak ki kell értékelnie a szezon tapasztalatait.

„Ki fogjuk elemezni a hibáinkat. Minden téren megvizsgáljuk, hogy mik voltak a problémák és azon fogunk dolgozni, hogy ezekből a következő szezonra tanuljunk. Nem volt ideális a felkészülésünk, több játékosom a döntő előtt két nappal még írásbeli érettségi vizsgát tett és mentálisan nem tudtak átkapcsolni erre a feladatra. Mindössze három olyan edzésünk volt, ahol a döntőn résztvevő 12 játékos együtt tudott edzeni. Összességében csalódottak vagyunk, mert a szakemberek és a játékosok azért vesznek részt egy országos döntőn, hogy minden mérkőzést megnyerjenek. Ez nekünk nem sikerült, de az egész évet nézve büszke vagyok a lányokra. Rengeteget tanultunk és tapasztaltunk együtt. Azért viszont van hiányérzetem, hogy nem tudtunk érmet nyerni.” – összegzett a soproniak vezetőedzője.

Hirdetés