Hirdetés
Magyarország

Révész Boróka Kecskemétről, Győrről és a céljairól:

:

Hirdetés

Az egykori kosárlabda akadémistával szerződést hosszabbított a Győr Révész Borókával szerződést hosszabbított az UNI Győr NB I/A osztályban játszó csapata. A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián nevelkedett kosaras 2018 januárban igazolt a kecskeméti akadémiáról a Cegléd csapatához, majd egy év után Győrben folytatta pályafutását.

Révész Borókával a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda hivatalos Facebook oldala készített egy riportot.

Nem könnyű bekerülni a Győr csapatába, mert több válogatott is játszik nálunk, sok jó játékos van a keretben. Az elmúlt szezonban csak néhány mérkőzésen játszottam, a sérülésem is nehezítette azt, hogy bekerüljek a rotációba, majd jött a koronavírus, amely miatt idő előtt befejeződött a bajnokság.

– mondta a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda hivatalos Facebook oldalának Révész Boróka, aki egyelőre nyári szabadságát tölti, de a mindennapi edzések ennek ellenére sem maradhatnak el.

Fontosnak tartja a sport mellett a tanulást, ezért is választotta Győrt, ahol a Széchenyi István Egyetem nemzetközi tanulmányok szakon nagyon jó eredménnyel végezte el az első évet.

Nagy öröm számomra, hogy egy ilyen komoly csapathoz kerülhettem, mint a Győr, amely a magyar bajnokság legjobb 6 csapata között van, több válogatott játékossal. Nagyon örülök, hogy kaptam még egy éves szerződést, mert nagyon tetszik az a koncepció, amit itt próbálnak megvalósítani, a fiatalítás jegyében készülünk a következő bajnoki szezonra. A csapat átlagéletkora alacsony, a legidősebb játékos sem idősebb 27 évnél.

– mondta, hozzátéve, hogy komoly kihívás a magas szinten sportolni és tanulni egyidőben, de szereti a kihívásokat. Sérülése ellenére sem volt könnyű összeegyeztetni a napi két edzést a tanulással, de az egyetem és a sport klub közötti együttműködés segítségével meg tudták oldani a képzést, amely az interneten keresztül online folyt.

Jól sikerültek a vizsgáim, de az új fajta tanrend érdekességeket is szült, mert például az egyik tanárommal a vizsgák során először találkoztam az interneten keresztül, akinek így sikerült bemutatkoznom

– emlékezett vissza.

Elmondta, hogy a kecskeméti Akadémia volt az alma matere, annak ellenére, hogy az ÉZI-ben kezdett el kosarazni. “Különleges helyzetben vagyok, mert nagyon sokat köszönhetek az Akadémiának és Timi néninek, aki szívén viseli játékosainak a sorsát, azokénak is, akik már kirepültek.” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy nem tud másról, aki ilyen figyelemmel követné korábbi tanítványai sorsát. “Ő bármikor hívható, mindig tud segíteni tanáccsal és tevőlegesen is.” – fűzte hozzá.

Ha Kecskeméten jár egy-egy dobóedzésre ma is visszatér az Akadémiára, amely már örökre a szívébe ivódott. Rövid távon az a célja, hogy a következő bajnoki szezonban minél több lehetőséghez jusson a Győr csapatában és eredményesen tudjon játszani. A mindig mosolygós, nagyon tehetséges kosaras egy sikeres bajnoki szereplés után a válogatottságot is célba veszi. Természetesen tisztában van azzal, hogy még sokat kell fejlődnie, de bizakodva tekint a jövőbe.

Révész Boróka már eddig is komoly eredménylistát tudhat maga mögött. 2017-ben az U18-as 3X3-as kosárlabda Európa Bajnokságon az aranyérmet nyert magyar válogatott csapatkapitánya volt. Abban az évben a Kínában rendezett világbajnokságon 4. helyet szerezték meg.

Az Akadémiáról 2018 januárjában a Cegléd NB I/A osztályban játszó csapatához került. 2018-ban az U18-as válogatott tagjaként az Olaszországban rendezett Európa Bajnokságon bronzérmet szerezett. Közben Kecskeméten az utánpótlás leány kategóriában az Év sportolójának választották. 2018. októberében Buenos Airesben rendezett Ifjúsági Olimpián járt, a 3×3 kosárlabda válogatott tagjaként. 2019-2020-as szezont Győrben kezdte, majd most megkötött szerződés értelmében ott is folytatja a kosárlabdázást.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT