Hirdetés
Magyarország

Révész Boróka: kellemes emlékeket őrzők az utánpótlás éveimről:

:

Hirdetés

Révész Boróka a női felnőtt bajnokság szünetében hazautazott Kecskemétre és ellátogatott a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiára, egykori nevelő egyesületéhez is. Találkozott az akadémia vezetőjével, Ivkovicné Béres Tímeával és egy kávé mellett beszélgettek a kosárlabdáról, egyetemi tanulmányairól és a terveiről.

Boróka elmondta, hogy folyamatosan követi az akadémia életét, eseményeit, eredményeit, hiszen itt nevelkedett és nagyon kellemes emlékeket őriz az itteni utánpótlás évekről.

Irigylésre méltó az a körülmény, lehetőség, ami felépült itt az Akadémián és ami megadatik a mai tizenéves tehetségeknek. A három pályás sportkomplexum igazi fellegvára a helyi kosárlabdának és olyan közösségi élményt nyújt, ami egyedülálló az országban. Kicsik-nagyok, fiúk-lányok együtt űzhetik ezt a csodálatos sportot és elleshetik egymástól a technikai fogásokat, motiválhatják egymást és válhatnak élsportolóvá. Ez mindig megmelengeti a szívemet, amikor itt járok

– emlékezett vissza az akadémián eltöltött évekre.

Boróka jelenleg az UNI Győr NBI/A bajnokságban és az Európa Kupában is szereplő felnőtt csapatát erősíti, ahol a harmadik szezonját tölti. Fiatal kora ellenére már figyelemreméltó eredménylistát tudhat maga mögött. 2017-ben az U18-as 3X3-as kosárlabda Európa Bajnokságon az aranyérmet nyert magyar válogatott csapatkapitánya volt. Abban az évben a Kínában rendezett világbajnokságon 4. helyet szerezték meg. 2018-ban az U18-as válogatott tagjaként az Olaszországban rendezett Európa Bajnokságon bronzérmet szerezett. Ebben az évben Kecskeméten az utánpótlás leány kategóriában az Év sportolójának választották. 2021-ben tagja volt a felnőtt bajnokság bronzérmes győri csapatának. Idén pedig a nemzetközi kupában edződhet és szerezhet tapasztalatot az első csapattal, illetve a NBI/B ligában 18 pontos átlag teljesítményével emelkedik ki. A kosárlabdázás mellett pedig a tanulmányait is komolyan veszi és majd a civil pályán is szeretné játékba hozni magát.

A kosárlabda az életem, de mellette a Széchenyi István Egyetem nemzetközi tanulmányok szakon végzem az ötödik félévemet és eddig sikerrel veszem az akadályokat. Fontosnak tartom a jövőmet tekintve, hogy több lábon álljak és a sport mellett diplomát is szerezzek. Nagyszerű egyetemre járok és használható tudást kapok. Előttem áll a szakdolgozat megírása és az államvizsga, ami sok befektetett munkát kíván ebben az évadban

– mondta a kiváló sportoló, aki felelősségteljesen építi a civil életét is.

A diploma szerzést követően több elképzelése, terve van a folytatásról, de egyelőre maximálisan koncentrál a jelenlegi feladataira a kosárlabda pályán és a tudomány területén egyaránt. Szeretne élni minden adódó lehetőséggel, a maximumot nyújtani és az eredmények majd segítik a megfelelő döntés meghozatalában.

Boróka kiemelte, hogy jóleső érzés az a tudat, hogy az akadémia vezetője a távolból is segíti karrierjük építését, figyelemmel kisére életüket, bármikor fordulhatnak hozzá tanácsért.

Hirdetés