Hirdetés
Európa

Roberto Iniguez a salamancai csapatépítésről:

:

Hirdetés

Az idei átigazolási szezon egyik kiemelt történése volt, hogy Roberto Iniguez öt év után hazatért és a Salamanca vezetőedzői posztját vette át. A Gaceta de Salamanca cím című helyi lapnak nyilatkozott a terveiről.

A soproni évek után Iniguez az elmúlt évadot a Kurszknál kezdte, ahonnan december végén távozott. Idén tavasszal a pályafutása során először írt alá hároméves szerződést, de ahogy hangsúlyozta: Salamancában is majd az elvégzett munka minősíti.

A szerződés csak egy papír. Kurszkban is szerződésem volt és ott például én mondtam ki, hogy vége, mert rosszul teljesítettünk a pályán és azt kell mondjam, hogy a pálya mellett is. Ezt nem sok edző ismeri be. Évek tapasztalatával az edzők már érzik, hogy egy klubnál mikor teljesítenek jól és mikor nem.

– tette hozzá a spanyol szakember, aki szűkösebb keretből kiindulva építene versenyképes gárdát.

Tavaly 10 profi játékosa volt a Salamancának és mellettük fiatalok léptek fel jó teljesítménnyel sokat segítve. A jelenlegi helyzetben a sportban sok minden változik. Most szűkebb keretünk lesz, de jó játékosokból. Nem tudunk olyan nagy szerződéseket ajánlani, mint a válság előtt, így a projekttel kell meggyőznünk a játékosokat. Fokozatosan kell építkezni, mert sok a bizonytalanság. Például senki nem tudja, hogy lehetnek-e nézők ősszel. Ez bevételi oldalon sem mindegy. Sok klubnál nem tesznek hozzá a szurkolók, de Salamancában érzelmileg is kulcsfontosságúak.

Iniguez beszélt a riválisokról is. Kiemelte, hogy a Valencia ugyan papíron Európa Kupás együttes, de közben Euroliga szintű keretet épít. Ugyanakkor a spanyol szakember a Gironáról is azt mondta, hogy nem szabad őket leírni és az Araski hazai magját is méltatta.

Az utazási korlátozások miatt Iniguez személyesen még nem találkozott a Salamanca vezetőivel, amióta megállapodtak a közös munkáról. Hamarosan azonban már ellátogathat a klub központjába.

A megváltozó körülmények között Iniguez a szurkolók türelmét kérte.

Csak annyit kérhetek, hogy maradjanak ugyanilyenek. Nem ígérhetek mást, csak azt, hogy mindent meg fogunk tenni és olyan élvezetes kosárlabdára törekszünk, amit eddig megszokhattak.

Fotó: kurskbasket.ru

Hirdetés