Hirdetés
Archivum

Roberto Iniguez az év edzõje az Euroligában:

:

Hirdetés

Hétfõn lezárult a FIBA közönségszavazása, melynek utolsó fordulójában az év edzõjét választhatták meg a szurkolók. Az elismerést Roberto Iniguez, a Sopron Basket szakvezetõje kapta meg. Gratulálunk!

Roberto Iniguez munkáját lapunk hasábjain is többször méltattuk. A baszk szakember egészen új dimenzióba emelte a soproni csapatot, amikor az Euroligába döntõjébe vezette a magyar bajnokot.

Az Euroliga mezõny egyik legelismertebb szakemberérõl beszélhetünk Roberto Iniguez személyében, 2012 óta öt Euroliga finálét vívott aktuális csapatával. Elõször a megszûnése évében a Ros Casares Valenciát vezette döntõbe, velük meg is nyerte a sorozatot. Ezt az együttest erõsítette akkor Honti Kata is. Ezt követõen a Fenerbahce edzõjeként két Euroliga finálét vívott, majd a Nagyezsda Orenburggal szintén megismételte ezt a bravúrt.

Az év edzõje választással lezárult a nemzetközi szövetség (FIBA) idei közönségszavazása. A szurkolók az év ötösét állíthatták össze korábban, itt szép sikerekrõl számolhattunk be. A Sopron Basket játékosai közül Yvonne Turner az év irányítója, Aleksandra Crvendakic az év bedobója, míg Jelena Milovanovic az év erõcsatára lett. A legjobb ötöst az UMMC Jekatyerinburgól Maya Moore és Brittney Griner teszi teljessé.

Gratulálunk!

A 2017/2018-as évad legjobb ötöse az Euroligában a szurkolói szavazatok alapján:

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Hirdetés