Hirdetés
Archivum

Roberto Iniguez és Amanda Zahui a Dinamo Kurszknál:

:

Hirdetés

A múlt héten az egyik helyi lap (dddkursk.ru) közölt egy hosszabb összeállítást Victoria Sgonnikovával, a Dinamo Kurszk klubigazgatójával. Ebben a következõ szezon keretével kapcsolatos terveket is vázolta a sportvezetõ.

A korábbi évekhez nagyobb változások lesznek a Dinamo Kurszknál. Az már hivatalossá vált, hogy a spanyol szövetségi kapitányként is dolgozó Lucas Mondelo Japánban folytatja. Victoria Sgonnikova tájékoztatása szerint a helyét az elmúlt két szezont Sopronban töltõ Roberto Iniguez veszi át. A kiváló spanyol szakvezetõ mellett még egy soproni kötõdés lesz, hiszen Amanda Zahui-t is megszerezte a klub.

A teljes 2019/2020-as csapathirdetés még várat magára. Sonja Petrovic, Quanitra Hollingsworth, Natasha Howard és Anna Cruz távozása biztos, ahogy Breanna Stewart sem tér vissza. Epiphanny Prince, Marta Xargay, Elena Kirillova, Natalia Zhedik és Tatiana Vidmer viszont hosszabbított. A fiókcsapatból, az Inveta Kurszkból hatan felkerülnek a versenyzõ keretbe. A további tárgyalások pedig még zajlanak Victoria Sgonnikova tájékoztatása szerint.

Az elmúlt évadot összességében “pozitívnak, sikeresnek” értékelte az igazgató asszony. Mindhárom sorozatban, ahol elindultak (Orosz Bajnokság, Orosz Kupa és Euroliga) döntõig meneteltek. Ráadásul hangsúlyozta, hogy az évad elején nehezen állt össze a csapat. Candace Parker-rel ugyanis megállapodtak, de idõközben a klasszis centernek befutott a televíziós szakértõi szerzõdés, így nem tudott jönni.

“Rövid idõ alatt kellett a helyére hasonló kaliberû centert találni. Így esett a választás Tina Charles-ra, de neki januártól Kínába már aláírt szerzõdése volt. Így csak a téli szünetig tudott maradni. Jött helyére Quanitra Hollingsworth, de az Euroliga versenyképesség fenntartásához szükség volt még egy magas játékosra. Így érkezett Natasha Howard, aki kiváló választásnak bizonyult.” – mondta Victoria Sgonnikova.

Az Euroliga döntõvel kapcsolatban kiemelte a kurszki klubigazgató, hogy “biztos vagyok benne, ha nincs Breanna Stewart sérülése, akkor a második félidõben vissza tudunk kapaszkodni a meccsbe. A sérülése utána már a bajnoki döntõre is rányomta a bélyegét.” A Dinamo Kurszk így összességében három ezüstéremmel zárta az évadot.

A farmcsapatuk az Inventa Kurszk 5. helyezett lett a bajnokságban, ami kiemelkedõ eredmény. Ötéves szakmai programot állítottak számukra össze. Ennek az a célja, hogy tehetséges fiatalokat az ország minden pontjáról igazolva magas szinten légiósok nélkül versenyeztessenek. Ezzel pedig a Dinamo Kurszknak és az orosz válogatottnak állandó utánpótlást biztosítsanak tétmeccsen is hatékonyan bevethetõ képzett hazai játékosokból.

Hirdetés