Hirdetés
Európa

Roberto Iniguez lehet a Salamanca vezetőedzője?:

:

Hirdetés

Bár hivatalos bejelentés még nincs, de a spanyol sportsajtó már kész tényként kezeli, hogy Roberto Iniguez veszi át a Salamanca szakmai munkájának irányítását.

A spanyol közmédia sportcsatornája jelentette és ezt követően több helyi lap is megerősítette, hogy a salamancai klub elnöksége a héten jóváhagyta a következő évadra vonatkozó terveket, köztük Roberto Iniguez kinevezését. A Sopron Basket csapatát két Euroliga Final Four-ba vezető kiváló szakember a magyarországi időszak után decemberig a Kurszkot irányította.

Spanyolországban Roberto Iniguez két bajnoki címet nyert, 2012-ben a Valenciát, 2015-ben a Gironát vezette a csúcsra. A Salamancánál Iniguez Miguel Ángel Ortega helyét veheti át. A hivatalos bejelentésre ugyan várni kell, de az edzőváltás ténye nem lenne meglepő. Már április elején megjelentek olyan hírek, hogy a szakember, aki idén kupagyőzelemre vezette a csapatot, a karanténos időszak alatt elköszönt a játékosaitól.

A versenyrendszerek leállításakor a Salamanca 19 győzelemmel és 3 vereséggel vezette a tabellát. Ugyan bajnokot nem hirdettek, de a márciusi sorrend alapján nevezik a csapatokat a nemzetközi kupákba. Ennek megfelelően a Salamanca Euroliga szereplésre jogosult.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés