Hirdetés
Archivum

Roberto Iniguez: néha az álmok valóra válhatnak:

:

Hirdetés

Roberto Iniguez vezetõedzõ elfogódottan értékelt, miután a Sopron Basket szerdán hazai pályán 67-46-ra legyõzte a török Fenerbahcét a nõi kosárlabda Euroliga negyeddöntõjének harmadik mérkõzésén. Így 2-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és fennállása során másodszor bejutott a négyes döntõbe.

Fotó: FIBA.basketball

Fotó: FIBA.basketball

Forrás: MTI

A spanyol edzõ összességében már az ötödik Final Four-jára készülhet, de elmondása szerint ezúttal nagyon nehéz menetelésen van túl csapatával.

A második félidõ egészen jó volt, az utolsó negyedben három pontot kapott a Sopron, “minden meccsen ezt szeretném látni” – nyilatkozta a Kossuth Rádiónak. “Valószínûleg sokan nem tudják, de Alex Crvendakic izomproblémái miatt egyáltalán nem edzett, Angela Salvadoresnek a mérkõzés elõtt asztmarohama volt, gyógyszerekkel tudott pályára lépni, teljesen legyengülten. Centerünk, Alaina Coates pedig elveszítette az édesapját, és a meccs reggelén azonnal hazautazott az Egyesült Államokba. Érte is játszottunk, és bebizonyítottuk, hogy igazi csapat vagyunk” – tette hozzá.

Roberto Iniguez elárulta, kis reváns-érzés is van benne, mivel tavaly az orosz Orenburggal nem jött össze a Final Four, pedig szerinte megérdemelték volna.

“Néhány hete azt mondtam, hogy a Fenerbahcénak 99,99 százalék esélye van a továbbjutásra. De hinni kell, álmodni kell, és néha az álmok valóra válhatnak” – tette hozzá.

Az amerikai-szerb Danielle Page, aki januárban csatlakozott az együtteshez, mindenekelõtt a csapatmunkát emelte ki. “Elképesztõen jól védekeztünk, ez volt a siker titka. Az egész meccs alatt mindenki segítette a másikat, és ezt a cserepadról is jó volt látni, hát még milyen volt részese lenni.”

A spanyol Angela Salvadores köszönetet mondott a soproni klubnak és a vezetõedzõnek, majd hozzátette: augusztustól kezdve “a Final Four lebegett a szemünk elõtt, és mindent a munkának, Roberto kéréseinek rendeltünk alá. Szóval munka és hit, nincs semmi más titok” – jelentette ki.

A mérkõzés hõse, a 29 pontot szóró Yvonne Turner azt mondta, társai mindig megtalálták a labdával, amikor kellett. “Nekem csupán annyit kellett tennem, hogy magamat adjam” – mondta. Hozzátette: mindenki élvezte a kosárlabdát, és nem csak õk, a játékosok, hanem a szurkolók is, akik fantasztikusak voltak, õk pedig értük, nekik nyerték meg a meccset.

“Néha nyögvenyelõs egy gyõzelem, máskor meg – mint ezúttal – látványos és csodálatos. Hogy mi lehet a következõ cél? Visszamenni az edzõterembe, és készülni a török Yakin Dogu elleni elõdöntõre” – hangsúlyozta az amerikai légiós.

A Sopron 18. Euroliga-szezonjában másodszor jutott a Final Fourba, 2009-ben Salamancában elõbb a spanyol házigazdától, majd a bronzmeccsen az orosz Jekatyerinburgtól is kikapott, így negyedik lett. Idén az április 20-tól 22-ig tartó négyes döntõ másik három résztvevõje a Jekatyerinburg, a szintén orosz, címvédõ Kurszk és a török Yakin Dogu Üniversitesi lesz.

Forrás: MTI

Hirdetés