Hirdetés
Európa

Roberto Iniguez salamancai tervei:

:

Hirdetés

Kedden nevezték ki hivatalosan a Salamanca vezetőedzőjének Roberto Iniguez-t. A kiváló szakember a klub honlapjának beszélt az elképzeléseiről.

Pályafutása során először írt alá hosszú távú, hároméves kontraktust Iniguez. A Salamancánál ugyanis a jelenlegi válsághelyzetben több éven tartó építkezést várnak tőle, mely során egy fiatal gárdából kell nemzetközi szinten versenyképes alakulatot formálnia.

A Salamanca sem tudja ott folytatni a rutinos játékosokat tekintve, ahol a járvány előtt abbahagyta.

Tudom, hogy ez egy bonyolult helyzet. Még nagyobb a felelősség így a vállamon, de még jobban motivál is. A kezdet nehéznek ígérkezik, de jó munkával előrébb fogunk tudni lépni. Olyan csapatot szeretnék építeni, amire a szurkolók és mindenki, aki követi a klubot, büszke lehet. Vannak olyan értékek, mint például a küzdőszellem, amit semmilyen körülmények között nem változtatnék meg. Én a játékosok fejlesztésében hiszek. Biztosan fiatal keretünk lesz és nagyon sok egyéni képzésre lehet majd szükség, mert hosszú távon a csapat is abból tud majd profitálni.

– mondta Roberto Iniguez, aki ugyanazzal hitvallással vág neki a munkának, mint Sopronban.

Azt kérem a játékosoktól, hogy a képességeikhez mérten nyújtsák a maximumot a közös munka során és tudom, hogy ez a maximum több lesz, mint előtte. 

A klub honlapján olvasható nyilatkozatában Roberto Iniguez hangsúlyozta, hogy sok a bizonytalanság. Például abban is, hogy lehetnek-e nézők a lelátón. A megváltozó körülményekhez mindenkinek alkalmazkodnia kell, így türelmet, egységet kért. Amennyiben a 2019/2020-as évadot lezáró nyolcas döntőket megrendezik, akkor a Salamanca az Európa Kupa végjátékában lenne érdekelt ősszel.

A versenyrendszerek leállításakor vezették a spanyol tabellát és a helyi szövetség egyértelművé tette, hogy azon rangsor alapján nevezi az együtteseket a nemzetközi kupákba. A 2020/2021-es szezonban így jó eséllyel ismét az Euroligában szerepelnek majd. Igaz, előtte ahhoz a klubnál meg kell teremteni a szükséges gazdasági hátteret.

Az Euroliga a legjobb versenysorozat és az Avenidának ott kell szerepelnie. Ezért azonban nem szabad mindent felégetni. Olyan csapatot szeretnék építeni, amelyik versenyképes lehet, de ehhez időre van szükség.

– tette hozzá a szakember, aki ezen hosszú távú építő munka végére az európai elitbe vezetné vissza a Salamancát.

Voltak kiváló edzők, akik nagyszerű munkát végeztek a klubnál. Én is közéjük szeretnék tartozni és örökséget hagyni, ami azt jelentené, hogy valamit jól csináltunk.

Fotó: kurskbasket.ru

Hirdetés