Hirdetés
Archivum

Robog a veretlen szezon felé a UConn:

:

Hirdetés

A Notre Dame legyõzése után újabb magasan rangsorolt riválist múlt felül a UConn és ezzel már 47 mérkõzés óta veretlenek az egyetemi bajnokságban. Geno Auriemma gárdája az országos ranglista hatodik helyén található Maryland alakulatát 83-73-ra gyõzte le.

Kiemelkedõ érdeklõdés övezte az Egyesült Államokban Maggie Dixon Classic ezen mérkõzését, hiszen a UConn úgy érkezett erre a meccsre, hogy sorozatban 46 találkozót nyertek és mindegyiket kétszámjegyû különbséggel. A Maryland viszont az elmúlt fellépései alkalmával kifejezetten jó formát mutatott és a szakírók egy szorosabb összecsapást vártak, ez pedig be is igazolódott.

Az elsõ negyed hajrájában ugyan meglépett 7 ponttal a UConn, de nem tudta leszakítani riválisát. A félidõben mindössze 36-32-re vezetett Geno Auriemma gárdája. A harmadik negyedben a UConn 40-32-es elõnye után egy 11-1-es futással 43-41-re fordított a Maryland. A folytatásban rendezte a sorokat tanítványai között Geno Auriemma. Árulkodó adat, hogy amíg csapata 12 labdát adott el az elsõ félidõben, a másodikban összesen egyet. Egy 15-4-es futással került újra elõnybe a UConn a harmadik szakasz végén. A negyedik negyedben 75-71-re ugyan felzárkózott a Maryland, de fordítani nem tudott.

A UConn keretébõl Breanna Stewart 23, Moriah Jefferson 17 pontot szerzett.

Hirdetés