Hirdetés
Nagyvilág

Robot dobott büntetőt és triplát a tokiói olimpián:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap a tokiói olimpia férfi kosárlabda tornáján a Franciaország – USA mérkőzés szünetében egy robot érkezett pályára, mely előbb büntetőt, majd egy triplát értékesített.

Ez a robot nem új fejlesztés, még 2019-ben egy japán bajnoki találkozó szünetében debütált a helyi szurkolók előtt. Azóta pedig több kosaras rendezvényen is fellépett.

A Toyota mérnökei álmodták meg a kosárlabdázó robotot, melynek első változata a CUE3 nevet kapta. Az olimpiára is visszahívták, egy kicsit továbbfejlesztett változatban és az eredeti tervek szerint a helyszíni közönséget szórakoztatta volna a szünetekben. Biztosak lehetünk benne, ha nem zártkapusak lennének az összecsapások, óriási közönségkedvenc lenne.

A férfia kosárlabda torna már tart, a női torna vasárnapról hétfőre virradóra indul. A csoportokat korábban részletesen bemutattuk, ezek az alábbiakban olvashatóak: A-csoport, B-csoport és C-csoport. Tokióban a Sopron Basket négy légiósát követhetjük, róluk részletesen ITT írtunk. A női torna programja ITT olvasható.

A robot bemutatója az alábbiakban látható:

Galéria:

Hirdetés