Hirdetés
Archivum

Románia 17 pontos legyõzésével kezdte csehországi szereplését a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken a csehországi Hradec Kralove városában megrendezésre kerülõ felkészülési torna elsõ napján a magyar válogatott 69-52-re legyõzte Romániát.

Az impozáns Fortuna Arénában megrendezett találkozót Románia kezdte jobban. Az elsõ szakasz felénél 12-4-es hátránynál már Stefan Svitek idõkérése miatt állt a játék. A rövid megszakítás után két gyors találattal megfelezte a hátrányát a magyar csapat, de végül 10 perc játékot követõen 17-12-es elõnyben voltak a románok.

A második negyed egy román ziccerrel indult, de ezt követõen Krivacevic Tijana két duplájával megkezdte a felzárkózást a magyar válogatott. 24-23-ra olvadt a románok elõnye, amikor riválisunk szakvezetõje idõt kért. Az elsõ szakaszhoz képest sokat javult a mieink támadójátéka és Licskai triplájával 26-24-nél sikerült átvenni a vezetést. Fegyverneky Zsófi módosította 30-26-ra az állást és ebbõl az elõnybõl 2 pont a félidõre is megmaradt.

A 31-29-ról induló harmadik negyed Krivacevic találatával kezdõdött. Fegyvernely villanása pedig 39-31-es elõnyt eredményezett. Kifejezetten jól kezdtük ezt a periódust. Egy 2+1-es helyzettel még zárkózott riválisunk, de ismét villant Fegyverneky, majd Nagy Dóra betörés után szerzett ziccere növelte a lélektani 10 pont fölé a különbséget. Krivacevic Tijana duplájával már 47-34-re vezettünk. A játékrész hajrájában eladott labdákból faragtak a különbségen a románok, majd az utolsó percben egy palánk alatti jelenetnél a játékvezetõk zavarodtak össze. Végül az a megoldás született, hogy Mansaré ellen faultoltak a románok, míg Krivacevic technikait kapott reklamálásért.

Az utolsó 10 percnek 53-42-rõl vágtak neki a csapatok. Jobban bírtuk fizikálisan a mérkõzést, támadásban pedig Fegyverneky klasszis megoldásai mellett szépen került helyzetbe a végül 18-18 ponttal záró Krivacevic és Licskai is. Eközben irányítóink Nagy és Medgyessy jól tartották kézben a csapatot.

Gyorsan nõtt a különbség, Krivacevic 2+1-es megoldása után 64-47-nél jegyezhettük fel a legnagyobb differenciát. Ahogy az üres csarnokból érkezõ közvetítésben behallatszódott, a szakmai stáb elsõsorban egy-egy védekezésbeli kihagyásnál emelte fel a hangját. Ezekkel ugyanis jól élt riválisunk és egészen 64-52-ig kapaszkodott fel. Az utolsó percek töredezett játékot és néhány felesleges faultot hoztak. Pár másodperc volt vissza, amikor betörés közben elég szerencsétlen mozdulattal állították meg Nagy Dórát, aki hatalmasat esett. Szerencsére nem történt sérülés. A magyar csapat a döcögõs kezdés után rendezte a sorait és megérdemelt gyõzelmet aratott.


Eredmény

Románia – Magyarország 52-69 (17-12, 12-19, 13-22, 10-16)

A magyar válogatott statisztikai lapja

Hirdetés