Hirdetés
Archivum

Románia ellen a voiron-i elõdöntõben:

:

Hirdetés

Szombaton lezárul a 3×3-as Világbajnokságot megelõzõ nemzetközi torna Voironban. A franciaországi erõfelmérõn a magyar válogatott szombaton 15 órától Románia “A” válogatottjával mérkõzik a döntõbe jutásért.

Pénteken két mérkõzést vívott válogatottunk. Elõbb a nyolcaddöntõben Fehéroroszországot 22-16-ra múlták felül végig vezetve a mieink. Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunk támadásban kiemelkedõen hatékony volt, de döntõ pillanatokban kiváló védekezést láthattunk. Végig remekül koncentráltak a magyar lányok és ez meghozta a sikert. A negyeddöntõben Kína “B” csapata jött szembe, akiket 17-16-ra vertünk. Rendkívül furcsa meccs kerekedett, ahol 4-1-es kínai vezetés után 12-5-re fordítottunk. A hajrában ellenfelünk 17-16-ra visszajött. A kínaiak “A” válogatottja ellen lejátszott rangadóhoz hasonlóan vitatott ítéletektõl sem mentes összecsapást láthattunk. Mivel a Világbajnokságon is mérkõzünk a kínaiakkal, ilyen szempontból rendkívül értékesek ezek a tapasztalatok. Ha Amszterdamban is beleszaladunk ebbe a harcmodorba, már lesz egy friss élmény, amibõl lehet meríteni.

Általánosságban elmondható, hogy két játéknap és öt találkozó után, remek benyomást tett Károlyi Andrea együttese. Két terület, a távoli dobások és a palánk alatti játék, igazán hatékony. Jó látni a játékosok összpontosítását, a koncentrált, motivált és nem utolsó sorban kellõen kemény védõmunkáját. Kiválóan szolgálják ezek a napok a formaidõzítést. Szombaton ezen az úton az újabb rivális Románia lesz. Az “A” válogatottjukban Gabriela Marginean és Sonia Ursu a legismertebb nevek. A csoportkörben csak Fehéroroszországot tudták legyõzni, a franciák “B” válogatottjától és kisebb meglepetésre az észtektõl kikaptak. Ugyanakkor pénteken Hollandiát és extra dobóformával Belgiumot verték. Nem lesz könnyû ellenük. Egy magasabb szerkezetû, távolról jól dobó együttes. Támadásban mindkét keretben komoly potenciál mutatkozik, így a védekezés kerülhet elõtérbe. Amelyik csapat stabil tud lenni, a festékben fölénybe kerül és kevesebb könnyû pontot enged ellenfelének, az ünnepelhet gyõzelmet.

Ágrajz

Hirdetés