Hirdetés
Archivum

Románia legyõzésével csoportgyõztes a 3×3-as válogatott az EB-n:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 17-13-ra legyõzte Romániát a Bukarestben zajló 3×3-as Európa-bajnokság csoportkörében. A magyar csapat ezzel veretlenül nyerte a torna A-csoportját és vasárnap a legjobb nyolc között, a negyeddöntõben folytatja a szereplését.

A magyar válogatott Belgium magabiztos legyõzésével kezdte az Európa-bajnokságot. Románia is felülmúlta a belgákat, de az a találkozó a vártnál szorosabban alakult és a hazaiak végül mindössze 18-16-os sikert ünnepelhettek. Ennek megfelelõen mindkét csapat már biztos továbbjutóként készült a találkozóra, a tét a csoportgyõzelem volt.

A mérkõzésbõl 20 másodperc telt el, amikor Medgyessy Dóra találatával a magyar válogatott szerzett vezetést. Ezt követõen Marginean egyenlített, de erre Szabó Petra azonnal válaszolt. A hazaiak 3-2-re még vezettek, a folytatásban azonban Theodoreán Alexandra, Szabó Petra és Ruják Nóra találataival egy perc alatt 5-3-ra sikerült fordítani. Ez a jó széria lélektani szempontból is fordulatot hozott a meccsbe. A hazaiak érezhetõen sietették a támadás-befejezéseiket.

Három perc után az elsõ játékmegszakítás 5-4-nél érkezett el. Visszatérve a mérkõzésbe, Theodoreán távoli dobásával sikerült 7-4-re növelni az elõnyt. Ezt követõen pedig Ruják tört be és már kétszer annyi pontunk volt, mint a riválisunknak. Remekül védekeztünk, jöttek a szerzett labdák és így sokszor csak távolról kísérleteztek a hazaiak. Ennek megfelelõen õrizte elõnyét a magyar válogatott, 3-4 pont környékén állt be a differencia.

Az utolsó négy percbe 9-5-ös elõnnyel fordultunk. Kifejezetten szép megoldásokat láthattunk a mieinktõl támadásban, szép összjátékok után sikert ziccer helyzeteket kialakítani. Ruják két találatával 11-5-nél nõtt elõször 6 pontra a különbség. Az újabb játékmegszakítás elõtt Marginean volt eredményes hazai részrõl, de Medgyessy és Szabó válaszolt erre a felzárkózási kísérletre. Az összecsapást az utolsó két percbe érkezve Ruják pontos távoli dobása zárta le, amivel 15-8-ra léptünk el.

A hajrában Szabó Petra még kétszer villant, így alakult ki a 17-13-as végeredmény. A magyar válogatott több, mint biztató játékkal nyerte csoportját. Szombaton a másik ág a „C” és a „D” csoport csapatai mérkõznek. Számunkra a torna vasárnap folytatódik.

Eredmény
Magyarország – Románia 17-13

Hirdetés