Hirdetés
Európa

Romániában nyári ligát rendezhetnek:

:

Hirdetés

A versenyrendszerek leállítása és a bajnokságok befejezése után immár mindenhol már az újraindulás került a középpontba. Európa több irányba is elindul, ez már látszódik az elmúlt hetek döntésein. Van, ahol korábbra hozott bajnoki rajt, van ahol őszre halasztott kupadöntő lehet az első erőpróba. A szomszédos Romániában pedig felnőtt és korosztályos szinten nyári liga ötletét vetették fel.

Némi kárpótlásul augusztusban megrendezik a nyári ligát a felnőtt csapatok számára, ebben a bajnokságban a részvétel fakultatív, és csakis belföldi játékosokkal játszhatnak a csapatok. A rendezéssel kapcsolatosan egyelőre semmiféle információt nem közöltek – írja a Népújság vasárnap megjelent összeállítása, mely a korosztályos események kapcsán így fogalmaz:

Nem záródtak le azonban teljesen az ifjúsági bajnokságok: augusztusban, az eddigi eredmények alapján a legjobb nyolc csapattal korosztályonként döntő tornákat játszanak. Annak a lehetősége is felmerült, hogy ezeket szabadtéri pályákon rendezzék, visszatérve a sportág néhány évtizede teljesen elfeledett változatához, amennyiben hosszú ideig nem lehet még használni az iskolák sporttermeit. Ugyancsak megrendeznék az U10-es és U12-es, azaz a mini- és gyerekkosárlabda-bajnokságokat, amelyeket június végéről–július elejéről augusztus végére–szeptember elejére halasztottak.

Fotó: Sepsi-SIC Facebook / Miska Brigitta

 

Hirdetés