Hirdetés
3x3

Romániával mérkőzik a magyar válogatott Mongóliában:

:

Hirdetés

A mongóliai FIBA 3×3 Women’s Series versenyen szombaton magyar idő szerint 5 óra 45 perctől Romániával vív negyeddöntőt válogatottunk.

Hatalmasat küzdött a Böröndy Vivi, Papp Dia, Varga Eszti összeállítású csapatunk a nyitó napon. Három fővel, magas játékos nélkül rendkívül megerőltető egy ilyen torna. Ennek ellenére egy hosszabbításos csata, Mongólia magabiztos legyőzése és az, hogy még Kína ellen is sikerült figyelni a szerzett pontok számára, mindenképpen elismerésre méltó. Papp Dia 17 ponttal a mezőny harmadik legeredményesebbje. Válogatottunk értékesítette a harmadik legtöbb pontot és még így is a harmadik legtöbb lepattanót szedte. Papp Dia mellett Böröndy Vivi és Varga Eszti is 13-13 pontot ért el. Mindenképpen kiemelkedő, hogy ilyen jól megoszlanak a terhek.

A másik ágon Románia két győzelemmel és egy vereséggel lett csoportmásodik. 20-12-re verték az Ulaanbaatar Amazons-t és 17-13-ra Mongólia U23-as válogatottját. Lengyelországtól viszont 22-11-re kikaptak. A legrutinosabb játékosuk Ancuţa Stoenescu 13, az Európai Egyetemi Játékokon is látott Alina-Maria Podar pedig 10 pontot ért el. Nagyon jól dobnak távolról. Az Ulaanbaatar Amazons ellen például hét duplát értékesítettek. Érdekesség, hogy nyáron két alkalommal találkoztak a mieink Romániával. A belgrádi tornán nyár elején szintén három fővel álltunk fel ellenük és lett szoros vereség a vége. Bordeaux-ban viszont sikerült legyőzni a csapatukat.

Annak ellenére, hogy jövő héten Bukarestben hazai rendezésű FIBA 3×3 Women’s Series torna szerepel a programjukban, Mongóliába sem hoztak rossz négyest a románok. Van szerkezetük és Ancuţa Stoenescu személyében egy rutinos klasszisuk is. Nagy küzdelem vár a magyar lányokra. Nagyon sok múlik azon, hogy mennyire sikerült regenerálódni a pénteki nap után és milyen ritmusú találkozó kerekedik.

A másik ágon 6 óra 10 perctől Németország – Ulaanbaatar Amazons negyeddöntő lesz. Annak a győztese Lengyelországgal találkozik az elődöntőben. A magyar-román összecsapást sikerrel megvívó együttes pedig Kínával.

Hirdetés