Hirdetés
Archivum

Rossz kezdés után tisztes soproni vereség Isztambulban:

:

Hirdetés

A Sopron 71-64-es vereséget szenvedett Isztambulban a Fenerbahce otthonában. A török sztárcsapat 8 perccel a lefújás elõtt már 66-44-re vezetett. A 18 pontos Fegyverneky és a 17 pontos Hawkins vezérletével azonban 5 egységre is felzárkózott a végjátékban a magyar bajnoki címvédõ.

A Fenerbahce vendégeként lépett pályára szerdán az Euroligában a Sopron. A török sztárcsapat az elsõ fordulóban szünnapos volt, így az évad elsõ nemzetközi tétmérkõzését vívta. A Fener az elvárásokhoz képest gyengén kezdte a szezont. Ott volt viszont a keretükben a lengyelek klasszisa Agnieszka Bibrzycka, aki sérülés miatt idén eddig mindössze egyetlen mérkõzésen játszhatott.

A sztárcsapatok otthonában az elsõ percek a legnehezebbek és ez most is bebizonyosodott. McCoughtry találatára még Fegyverneky válaszolt, majd alig 5 perc elteltével 14-4-nél 10 ponttal vezettek a hazaiak. A Fenerbahce könnyen került helyzetbe, a gyors játéka egyáltalán nem feküdt a Sopronnak. Ráadásul a magyar együttesnél még a ziccerek is kimaradtak. Az elsõ szakasz végére 24-9-re lépett el a török gárda.

A második negyedben sem változott érdemben a játék képe. Az elsõ 17 percben csak Fegyverneky és Hawkins talált be soproni oldalon. Mellettük még Stankovic szerzett 1 pontot büntetõbõl az elsõ félidõben. A török csapat magabiztosan õrizte 13-15 pontos elõnyét, ami a látottak alapján reális differencia volt a két gárda között.

A második félidõben bátrabb játék kellett a Soprontól a nagy vereség elkerüléséhez és ez meg is valósult. Simon Zsófi kétszer egymás után eredményes volt és Sara Krnjic is jó megmozdulásokkal tûnt ki. Hiába oszlottak meg jobban a terhek Igor Polenek tanítványai között, a törökök magabiztosan õrizték a vezetést. Sõt Hollingsworth találatával 50-30-nál a 20 egységet is elérte az elõnyük. A legnagyobb különbség ebben a negyedben 59-38-nál 21 pont volt. A játékrész azonban egy 6-0-s soproni szériával zárult és ezzel 59-44-re sikerült felzárkózni.

A záró szakasz elején a törökök egy 7-0-s sorozattal pillanatok alatt visszatornázták 20 pont fölé a vezetésüket. 66-44 után azonban lezártnak tekintették az összecsapást. Látványosan visszaesett a koncentráció a hazai csapatnál, ami semmit nem von le a Sopron érdemeibõl. Egy pillanatig nem adták fel a küzdelmet Fegyverneky Zsófiék és kiválóan ismerték fel a kínálkozó lehetõségeket. Fokozatosan olvadt a törökök elõnye és Zsovár triplájával hosszú idõ után ismét sikerült 10 pont alá jönni. A legkisebb különbség 69-64-nél 5 egység volt. A végeredményt az utolsó támadásból Yacoubou állította be.

Eredmény
Fenerbahce – UNIQA Euroleasing Sopron 71-64 (24-9, 16-17, 19-18, 12-20)

Hirdetés