Hirdetés
Archivum

Rossz napot fogott ki a Sopron, 11 pontos vereség az Olympiacos-tól:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabda Euroliga 9. fordulójában a Sopron Basket 63-52-es vereséget szenvedett a görög bajnok Olympiacos otthonában. A soproniak rendkívül rossz napot fogtak ki, így a harmadik negyed hajrájában 10 pont feletti hátrányba kerültek. Innen már nem volt visszaút ezen az estén.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az Olympiacos otthona, a jól ismert Béke és Barátság aréna foglalt volt, így Chalkida adott otthont az összecsapásnak. A hazaiak kezdtek jobban, három perc alatt 8-3-as elõnyre tettek szert. A mieink elsõ találatát Amanda Zahui triplája jelentette. A negyed közepén 10-5-nél Roberto Iniguez idõt is kért. Az átlagosnál ugyanis valamivel több hiba csúszott a játékba. Sikerült rendezni a sorokat és a folytatásban felzárkózott a magyar csapat. Queralt Casas bravúros betörés utáni duplája zárta a negyedet, amivel 16-14-re módosult az állás. A második szakaszt Aleksandra Crvendakic triplája indította, majd ismét betalált Casas. Ezzel 19-16-ra fordított a Sopron, mely ekkor 8-0-s futásban volt. Ez a dobóforma azonban nem tartott ki a folytatásra. A görögök a saját szempontjukból idõben megfogták a meccset és egy 7-0-s futással visszavették a kezdeményezést. A küzdõs, pontszegény összecsapáson a félidõben 28-25 állt az eredményjelzõn.

Az elsõ 20 perc után a dobóforma és a lepattanók miatt maradhatott hiányérzet. A soproniak 27 mezõnykísérletébõl mindössze 7 lett sikeres. A lepattanók terén pedig 24-16-ra vezettek a hazaiak, akiknek a festékbõl már 14 pontjuk volt. Eközben a mieinknek mindössze 6. A harmadik szakasz elején Zahui duplája után még 30-28-ra felzárkózott a Sopron. A következõ hét percben azonban mezõnykosarat nem szerzett a magyar együttes. Másfél perc volt hátra ebbõl a peridusból, amikor 44-30-nál Roberto Inigueznek ismét idõt kellett kérnie. A záró szakasznak 50-36-ról futottak neki a felek. Az utolsó 10 percre sem változott a játék képe. Támadásban több lehetõség is kimaradt. Végül a Sopron 56 mezõnykísérletébõl mindössze 16 talált utat a gyûrûbe. A 28.6%-os dobóforma mellett nem mutatkozott esély a felzárkózásra. A görögök legnagyobb elõnye 16 pont volt, melybõl 11-et a lefújásig megõrizték.

Eredmény

Olympiacos – Sopron Basket 63-52 (16-14, 12-11, 22-11, 13-16)

Statisztika

Hirdetés