Hirdetés
Archivum

Rosszul sikerült Candace Parker visszatérése:

:

Hirdetés

Phoenix – Los Angeles  104-89

Candace Parker visszatérésétõl volt hangos a WNBA nyugati fõcsoportjának rangadója elõtt a sajtó. Mint utóbb kiderült, az ifjú csillag játékra jelentkezése volt az egyetlen örömteli pillanat a Los Angeles szurkolóinak vasárnap este. Pedig nem úgy indult a mérkõzés…

Az elsõ negyedben szabályosan egymásnak estek a csapatok, még a WNBA-ben sem természetes a 28 pont egy negyedben, ráadásul úgy, hogy a hölgyek még védekezni is próbáltak. Ám igazából két elõre játékban jeleskedõ gárda találkozója volt ez. Ahogy megszokhattuk, ha Phoenix akkor Diana Taurasi. Ez vasárnap sem volt másképp. A Mercury a klasszis vezetésével már 8 ponttal is elhúzott a mérkõzés elején, ám a játékvezetõk, teljesen jogosan, két személyi hibát is látták a napokban ittas vezetésen kapott játékosnál. Ez pedig változtatásra kényszerítette a Phoenix szakmai stábját, amivel a csapat kicsit megzavarodott, így amikor véget ért a negyed döntetlent jegyezhettünk fel.

A második negyed ott folytatódott, ahol az elsõ abbamaradt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 5 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. A játékrész vége felé a hazaiak jobban koncentráltak és a szerencsével sem álltak hadilábon. Az utolsó másodpercben ugyanis Noelle Quinn duplája beesett, így a szünetben 51-45-ös hazai vezetést mutatott az eredményjelzõ. Az elsõ félidõben a hazai csapatból Tina Thompson, Betty Lennox és DeLisha Milton-Jones vitte a prímet.

A harmadik negyedben aztán nagyot fordult a világ. 53-45 után beindult Phoenix, Taurasi, Cappie Pondexter és kisebb meglepetésre DeWanna Bonner egymást múlták felül. A harmadik játékrész második felére az is nyilvánvalóvá vált, hogy Lisa Leslie hiányát és Candace Parker formán kívüliségét nem tudja elviselni a Sparks. Egyszerûen nem volt, aki a holtponton átlendítse a Los Angeles csapatát. A harmadik negyed után 11 ponttal 81-70-re vezettek a vendégek.

A negyedik negyedet egy 11-0-s rohammal indította a Mercury. Ezzel eldõlt a találkozó, a végén már csak a különbség volt kérdéses. A vége 104-89 lett. A Los Angeles elszenvedte elsõ hazai vereségét az idei szezonban, a  Phoenix pedig tovább menetel…

Magyar szempontból különösen érdekes, hogy a találkozón pályára lépett a Mizo Pécs 2010 két légiósa Kelly Mazzante és Nicole Ohlde is. Mazzante 20 percet és 42 másodpercet kapott, ami alatt 6 pontot szórt. Ám a mérkõzés képéhez hozzátartozik, hogy az olasz amerikai játékos, javarészt akkor kapott lehetõséget, amikor a találkozó már eldõlt.  Nicole Ohlde pedig 9 pontot szerzett, az alatt a 15 perc 14 másodperc alatt, amit pályán tölthetett. Ohlde látványos megmozdulásokkal hívta fel magára a figyelmet és hasznos pontjai mellett 5 lepattanót is leszedett.

Hirdetés