Hirdetés
Archivum

Rostov-on-Don rendezi az EWBL Final Four-t:

:

Hirdetés

A hétvégén hivatalossá vált, hogy március 16-án és 17-én a dél-oroszországi Rostov-on-Don (magyar átírással Rosztov-na-Donu) városában rendezik a 2019-es EWBL Final Four-t.

Az EWBL versenykiírása alapján a négyes döntõbe bejutott klubok pályázhattak az F4 rendezésre. Mint ismert, a harmadik számú európai kupasorozat végjátékának a mezõnyét a Final Four házigazdája a Rostov Don SFEDU mellett a tavalyi ezüstérmes, Euroligában is szereplõ TTT Riga, illetve a Zabiny Brno és a Tsmoki Minszk alkotja.

Egy biztos, hogy címvédés nem lesz, hiszen a tavalyi gyõztes Good Angels Kosice eredményorientált profi csapatot nem versenyeztetett idén. A fiataljaik pedig nem jutottak be a rájátszásba. A sorozatban ebben az évadban elõször magyar csapat is indult. A PINKK-Pécsi 424 több szoros meccsel, de végül hét vereséggel zárta a szereplését.

A Final Four a klasszikus lebonyolítás szerint zajlik. Március 16-án, szombaton rendezik az elõdöntõket. Ezek gyõztesei vívják a finálét, a veszetesek mérkõznek a bronzéremért. Rosztov-na-Donu városa Oroszország tizedik legnépesebb települése, több, mint egymillió lakossal. Történelmi város a Don partján, mely fontos kulturális, oktatási, politikai, kereskedelmi és gazdasági központ. Tavaly a labdarúgó Világbajnokság alkalmával is házigazda volt.

A Final Four tervezett menetrendje magyar idõ szerint

Március 16., szombat – elõdöntõk
12:00 TTT Rīga – ®abiny Brno
15:00 Rostov Don SFEDU – Tsmoki Minsk

Március 17., vasárnap
10:00 3. helyért
13:00 Döntõ
15:00 Eredményhirdetés

Hirdetés