Hirdetés
Magyarország

Rövid értékelések a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A címvédő Sopron Basket az NKE-FCSM Csata otthonában nyert. Az Atomerőmű KSC Szekszárd a ZTE NKK-t, a VBW CEKK Cegléd pedig a PINNK Pécsi 424-et győzte le.

Kép forrása: kosarsport.hu

NKE-FCSM Csata – Sopron Basket 63-81 (18-19, 7-24, 17-24, 21-14)

Tursics Krisztián (Vezetőedző, NKE-FCSM Csata): Sok fiatal játékosunk van, akiket szeretnénk minél jobban megtanítani kosárlabdázni. Hibák az edzésen nem jönnek ki, ezért is örülök, a Sopron szintű Euroligás csapatok elleni mérkőzéseknek, mert ezekből a jövőben csak profitálhatunk. Mai ellenfelünk más szintet képviselt, mint mi ezt főleg a második negyedbeli csapatvédekezésben meg is mutatta. Sokat kell még fejlődnünk, de voltak pozitív megoldásaink védekezésben és támadásban is.

Gáspár Dávid (Vezetőedző, Sopron Basket): A találkozó elején feszültek voltunk, de fegyelmezetten játszottunk és sikerült megnyugtató előnyt szereznünk. A negyedik negyedben magabiztos előnyünk csökkent, a hibáinkat természetesen elemezni fogjuk a későbbiek során. Összességében azonban elégedett vagyok a látottakkal.

Megan Gustafson (NKE-FCSM Csata): Keveset dolgoztunk még együtt a csapattársaimmal, ez meglátszott a játékunkon. Idővel jobbak és jobbak leszünk.

Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket): Nagyon fontos idegenbeli győzelem volt, mert sok csapat fog nehéz meccset játszani ezen a pályán. Sok pozitívumot láttam, ugyanakkor az is kiderült, hogy sokat kell még dolgoznunk csapat szinten, hiszen csak a héten egészültünk ki. Koncentrált, jó védekezést mutattunk be.

VBW CEKK Cegléd – PINKK-Pécsi 424 92-53 (18-10, 29-10, 24-17, 21-16)

Gabriel Carrasco (Vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Örülök a győzelemnek a játékosaim miatt is, mert megkapják ezzel a visszaigazolást, hogy érdemes volt befektetni a sok munkát a felkészülésbe. Nagyon szépen dolgoztak az edzéseken, és sikerült győzelemmel kezdenünk, de ez csak az első lépés volt egy nagyon hosszú úton. Tovább kell folytatni a kemény munkát, hogy készen álljunk majd a ránk váró feladatokra.

Marossy Gergely (Vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Gratulálok a Ceglédnek és sok sikert nekik az Európa Kupában is. Fiatal csapatom nem tudta még azt letenni a pályára, amire valójában képes. Ezt a mérkőzés első szakaszában és a negyedik negyedben meg tudtuk mutatni, és remélem a folytatásban ez majd sokkal hosszabb periódusa lesz a mérkőzéseknek.

Böröndy Dominika (VBW CEKK Cegléd): Azt gondolom, így a legjobb elkezdeni egy szezont, egy győzelemmel. Persze voltak hibáink, főként a lepattanózásban, nagyon sok lepattanót adtunk a PINKK-nek, de azt gondolom, dolgozunk tovább, jövő héten megyünk Sopronba, addigra ezt remélem, ki tudjuk javítani.

Shenita Landry (PINKK Pécsi 424): Úgy gondolom, hogy sokkal jobb érzés, ha nyerünk, vagy legalább kisebb különbséggel veszítünk, de ez még csak az első meccsünk volt, kezdjük megismerni egymást, hogyan játsszunk, mozogjunk csapatként, és a pozitív dolgokat megtalálva kell tovább mennünk.

Atomerőmű KSC Szekszárd – ZTE NKK 89-62 (16-20, 29-15, 20-12, 24-15)

Zseljko Djokics (Vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Nyolc hét alapozás alatt raktuk össze a csapatot – és így, csapatként játszottunk jól, bár kicsit görcsösen kezdünk, a palánk alatt hibáztunk. A második negyedtől felvettük a saját ritmusunkat. Sok fiatallal készültünk, és sikerült együtt élnünk a szurkolók buzdításával, és sok szép, látványos megoldással rukkoltunk elő.

Molnár József (Vezetőedző, ZTE NKK): Nagyon sok mindenben kell javulnunk kell, dolgoznunk kell, hogy összeszokottabb játékot mutasson a csapatunk. A Szekszárd agresszív védekezése nagyon nem ízlett a játékosaimnak; ha sikerült volna ezt a hozzáállást elsajátítanunk nekünk is, akkor sokkal másabb lett volna a játék képe.

Theodoreán Alexandra (Atomerőmű KSC Szekszárd): Próbáltunk azokra a dolgokra koncentrálni, amit a Zalaegerszeg ellen gyakoroltunk, próbáltunk gyors játékkal előrukkolni. Azt gondolom, hogy voltak még hibáink, a felkészültségünk még nem száz százalékos, de a mai meccs jó alap az építkezésre. Szerettünk volna nyerni, már csak Gereben Lívi kedvéért, hiszen lélekben mindig itt van ő is velünk.

Horti Dóra (ZTE NKK): Ahogy az eredmény mutatja, nem sikerült a felkészülés a Szekszárd ellen, szebb rajttal szerettük volna kezdeni a bajnokságot. Erős csapat ez a Szekszárd, gondolom a tavalyi ötödik helyük miatt idén nagyon erős csapatot raktak össze. Nem mi voltunk a meccs előtt az esélyesek, de a harminc pontos különbség kicsit fáj.

Forrás: kosarsport.hu

Hirdetés