Hirdetés
USA

Rövid felvezetés a hétvégi egyetemi meccsekhez:

:

Hirdetés

Szombaton hajnaltól hétfőn estig ismét több pályán szurkolhatunk magyar lányoknak az Egyesült Államok egyetemi versenyrendszerében. Rövid körkép.

A Duquesne előbb az Iona, majd a Lafayette vendége lesz. A csapat remek egyéni teljesítményekkel, több esetben karriercsúcsukkal megszerezte múlt vasárnap első győzelmét a Manhattan otthonában. A következő két találkozón is a siker reményében léphetnek pályára Aho Nináék. Mindkét ellenfele ellen még veretlen a Duquesne. Rengeteg múlik azon, hogy a vasárnapi dobóformát és hatékony lepattanózást tudják-e állandósítani.

Vasárnap az esti órákban bemutatkoznak hazai pályán Juhász Dorkáék. Az Ohio State vendége az Ohio lesz. Ellenük 21-0 az örökmérleg, de a felek 2004 óta nem találkoztak. Remek formában kezdte az évet az Ohio State, 83.5 pontot átlagolnak 50%-os mezőnymutató felett az első két összecsapást nézve. Ha ezt tudják tartani, akkor a hazai debütálás is igen szép lehet.

Az UMSL a Purdue Northwest vendége lesz. Szörényi Lauráék a rájátszásba kerülés tekintetében bizakodásra okot játékkal a múlt hétvégén megszerezték első győzelmüket. Hárman is dupla-duplát értek el a Davenport ellen. Bízzunk benne, hogy ezt a formát sikerül továbbvinni. Az aktuális rivális, a Purdue Northwest két vereség után szintén a napokban szerezte első sikerét idén.

Az UTSA hétfőn a University Of The Southwest gárdáját fogadják. Tóth Tímeáék két szép sikert értek, majd a papírformának megfelelően alulmaradtak az országosan is magasan jegyzett Texas-tól. Az első két összecsapáson mutatott erényekkel lehet esély a sikerre. Ráadásul a Honolulu-i torna, a Bank of Hawaii Classic előtt ez lesz az utolsó erőpróba.

Hirdetés