Hirdetés
Archivum

Rövid hírek külföldrõl:

:

Hirdetés

Hétfõi hírösszefoglalónk Oroszországba és a Franciaországba tesz kitérõt.

Egy az elõzmények ismeretében nem meglepõ váltásra került sor Jekatyerinburgban. Az orosz sztárcsapat megvált a sérült Hana Horakovától és a helyére szerzõdtette Sandra Linkevicienét. Horakova sérülése elõtt sem találta a helyét az orosz sztárcsapatban és Algirdas Paulauskas is rendkívül kevés játéklehetõséget biztosított a 2010-es Világbajnokság legértékesebb játékosának.

Eddig a Vici Aistes keretét erõsítõ Sandra Linkeviciene az Euroliga elsõ 8 fordulójában 10.7 pontot, 6.2 lepattanót és 3.7 gólpasszt átlagolt. A litván játékos a Kurszknál és a válogatottnál is együtt dolgozott Paulauskas-szal.

Franciaországban változott a válogatott szakmai stábja. Pierre Vincent bár klubszinten szakított a nõi kosárlabdával, a francia válogatott mellett továbbra is kitart. A kiváló szakember a júniusban megrendezésre kerülõ olimpiai selejtezõtornának azonban már új segítõvel vág neki.

A Francia Kosárlabda Szövetség rövid közleményben jelentette be, hogy a Bourges vezetõedzõjeként dolgozó Valerie Garnier a nemzeti csapat mellett is szerepet kap. Garnier játékosként 61 alkalommal képviselte hazáját a válogatottban, majd 2004 és 2006 között Alain Jardel szövetségi kapitány segítõje volt.

Hirdetés