Hirdetés
Archivum

Rövid nyilatkozatok a litvánok legyõzését követõen:

:

Hirdetés

A magyar válogatott drámai csatában, hatalmas fordulatokat hozó találkozón 78-76-ra legyõzte Litvániát a 2019-es Európa-bajnokság selejtezõjében. Válogatottunk gyakorlatilag bebiztosította a részvételét a kontinenstornán. A lefújás után a mérkõzést közvetítõ M4 Sporton értkelt Székely Norbert és Raksányi Krisztina.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Székely Norbert szövetségi kapitány és Raksányi Krisztina csapatkapitány is az egységet emelte ki rövid értékelésében.

„Fantasztikus volt. Valószínûsítettük, hogy ilyen mérkõzés lesz. Hozzáteszem, hogy megnyerhettük volna már a harmadik negyedben. Úgy érzem, hogy összekuszálták a szálakat a játékvezetõk. Ez alapvetõen nem nekünk kedvezett, amikor mi éppen ritmusban voltunk, jól játszottunk. Ezt felejtsük is el, mert ebben a pillanatban nem ezzel kell foglalkozni. Hanem azzal, hogy ez a csapat tudott nyerni egy olyan mérkõzésen, amelyik bevonul a magyar kosárlabdázás történetébe. Ez a csapategység diadala. Mindenki annyit tett ebbe a gyõzelembe, amennyit csak tudott.” – fogalmazott az M4 Sportnak Székely Norbert.

„Nagyon boldog vagyok és büszke az egész csapatra!” – kezdte nyilatkozatát Raksányi Krisztina. „Az elsõ félidõben inkább a támadás dominált, a második félidõben extrát védekeztünk. Nagyot harcoltunk és hittünk a sikerben a végéig. Volt egy hullámvölgy, de éppen az az erõssége ennek a csapatnak, hogy végig hiszünk a gyõzelemben és mindenki hozzá tud tenni.” – értékelt a csapatkapitány.

Hirdetés