Hirdetés
Utánpótlás

Rövid összetartáson vett részt az U20-as válogatott



:

:

Fotó: Ludovika-Csata Facebook

Hirdetés

Május 24. és 26. között Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában rövid összetartáson vett részt az U20-as válogatottunk. Tursics Krisztián szövetségi kapitányt kértük értékelésre.

„Rövid program van mögöttünk. Négy edzésre került sor az összetartás alkalmával. A legfőbb hangsúly a taktikai elemeken volt. Igyekeztünk megalapozni azt, amivel foglalkozni fogunk az Európa-bajnokságot megelőző közvetlen felkészülés során.” – mondta lapunknak Tursics Krisztián, majd hozzátette:

„16 főt hívtunk meg az edzőtáborba, de kisebb sérülés miatt Katona Boglárka és Baa Dominika nem állhatott rendelkezésünkre, így 14 játékossal dolgoztunk. Szépen haladtunk a taktikai repertoárral. A hangsúly a támadójátékra került, mivel azt teljesen újra kell szervezni. Azt a hírt kaptuk, hogy Krasovec Lili nem lehet ott az Európa-bajnokságon és Horváth Dóri játéka is kérdéses. A két ötös centerünk nélkül kell átformálni a játékunkat.”

Tursics Krisztián elmondta lapunknak, hogy az alacsonyabb szerkezet mellett is körvonalazódik a játék.

„Mindennek megvan a maga erőssége és hátránya. A hátránya egyértelműen az, hogy nem lesz klasszikus posztjátékunk, nehezebben fogunk belső pozíción védekezni. Eközben viszont próbálunk előnyt faragni abból, hogy jól egy-egyező, jól dobó négyeseink játszanak centerpozícióban. Nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, hogy öt külsős rendszerrel szeretnénk kellemetlen támadójátékot játszani. Ahogy utaltam rá, a védekezést kell megoldani, mert ott rendkívül nehéz dolgunk lesz ebben a szerkezetben.” – engedett betekintést a terveibe a szakvezető.

Az U20-as válogatott keretében egy fő átfedés van a szintén Európa-bajnokságra készülő felnőtt válogatottal. Ő nem más, mint Miklós Melinda. „Nem könnyű a helyzet. Az Európa-bajnokságon számítok rá, de az, hogy mikor tudja elkezdeni a felkészülést, a felnőtt válogatottban betöltött szerepétől függ. Elsősorban attól, hogy tagja lesz-e a 12-es keretnek.” – számolt be a szekszárdi tehetségről Tursics Krisztián.

Az U20-as Európa-bajnokságot július 29. és augusztus 6. között rendezik Litvániában. Vilnius és Klaipeda lesz a házigazda. A magyar lányok Franciaországgal, a házigazda Litvániával és Finnországgal kerültek egy négyesbe.

„Június 21-én kezdjük a közvetlen felkészülést. Öt és fél hét áll majd a rendelkezésünkre az Európa-bajnokságot megelőzően. Kialakult a felkészülési mérkőzéseink programja. Játszunk hazai pályán Szlovéniával, megyünk két nemzetközi tornára Franciaországba és Olaszországba. Játszani fogunk itthon Ausztriával. Lesz tehát mérkőzés bőven. Ha megnézzük a csapatlistát, akkor van nagyon kiemelt ellenfél, mely az Európa-bajnokság esélyese is lehet. Találkozunk tradicionális topcsapattal, mint például Olaszország. Van olyan rivális is, amely kevésbé számít élcsapatnak, de nem gyenge. Igyekeztem úgy összerakni a programot, hogy minden típusú és stílusú ellenféllel találkozzunk.” – hangsúlyozta Tursics Krisztián.

A magyar U20-as válogatott 14 fős kerete a májusi összetartáson: Dúl Terka, Gyöngyösi Janka, Holcz Rebeka, Kötő Luca, Laczkó Sára, Milkovics Réka, Oláh Fruzsina, Pfeiffer Virág, Rakita Lili, Sitku Zsuzsanna, Takács Dorina, Telegdy Zsófia, Turi Eszter és Van Rijs Dóra.

Hirdetés