Hirdetés
Archivum

Rövid összetartáson vett részt az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

A hét elején az MKOSZ székesfehérvári Edzõközpontjában rövid összetartáson vett részt az U20-as válogatott. Bár a csapat hiányos kerettel dolgozott, de a megújuló szakmai stábnak így is ideális lehetõséget kínált ez az alkalom a bemutatkozásra.

Az U20-as válogatott irányítását Gáspár Dávid vette át, akinek a munkáját Magyar Gergely és Ábrahám Márta segíti az elõttünk álló ciklusban. A stáb többi tagját tekintve nem változott a technikai vezetõ, Koronics András és a csapatvezetõ, Pukler Gábor személye. A válogatott leendõ gyúrójával pedig még zajlanak az egyeztetések.

„Megtiszteltetésként tekintek arra, hogy ezt a feladatot elláthatom. Próbálom a tudásom legjavát adni és segíteni a nemzeti csapatot.” – fogalmazott lapunknak Gáspár Dávid. „A cél itt az elsõ összetartásnál nem volt más, mint az, hogy az alapelveket leginkább védekezésben átadjam a lányoknak. Azoknak, akik jelen voltak. Tudni kell, hogy nem tudott itt lenni mindenki. Részben sérülések nehezítik a játékosok helyzetét, részben a felnõtt válogatottnál való szereplés miatt vagy éppen tanulmányi kötelezettségek okán akadtak hiányzók. A játékosok száma így nyolc és tíz között változott. Összességében azonban hasznos öt edzésen vagyunk túl, ahol ezen elvek elsajátítása mellett egyéni képzésekre jutott idõ.” – foglalta össze válogatottunk szakvezetõje az elsõ tapasztalatokat.

Hétfõn dolgozhatott a legnépesebb kerettel a szakmai stáb. Ekkor Pálinkás Enikõ, Varga Kamilla, Tenyér Zsófia, Kányási Veronika, Tóth Orsolya, Czukor Dalma, Jáhni Zsófia, Radócz Fanni, Király Andrea és Kovács Kitti személyében tízen is a nemzeti csapat rendelkezésére tudtak állni. A keretbõl Gereben Lívia és Lelik Réka a felnõtt válogatottal dolgozott. Juhász Dorka az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait, míg Mérész Beatrix, Pusztai Petra, Révész Boróka és Dúl Panka sérüléssel bajlódik.

Gáspár Dávid lapunknak elmondta, hogy a 2018-as naptári évben még egy összetartást tervez a szakmai stáb. „A legközelebbi közös alkalom a december 27-29. közötti pár nap volna. Még nem látjuk tisztán, hogy ezen esetleg többen tudnánk-e részt venni. Reményeink szerint igen. Bízunk benne, hogy ekkor tovább tudunk haladni a taktika felépítésében és elsajátításában.” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

A nemzetközi versenynaptárban változás, hogy a jól megszokott július eleji idõpontról – a szerb-lett közös rendezésû felnõtt kontinenstornát követõ idõszakra – augusztus elejére került az U20-as Európa-bajnokság.

A 2019-es seregszemlét egészen pontosan augusztus 3. és 11. között bonyolítják le egy késõbb kijelölésre kerülõ helyszínen. „A felnõtt Európa-bajnokság határoz meg mindent és ez van hatással az utánpótlás versenyekre is. Ez a változás mindössze annyiban érinti a felkészülésünket, hogy az U20-as válogatott oszlopos tagjai közül pár játékos a felnõtt válogatott keretének is tagjai. Ami mindenképpen örömteli. Amennyiben sikeresen kvalifikál a felnõtt válogatott, akkor ezek a játékosok majd kevesebb idõt tudnak eltölteni az U20-as csapattal.” – mondta Gáspár Dávid.

Hirdetés