Hirdetés
Archivum

Rövid volt a montenegrói pad a csodához:

:

Hirdetés

Csütörtökön Törökország és Franciaország vívta ki a legjobb négy közé jutást a nõi kosárlabda Európa Bajnokságon. A törökök meglepetésre az eddig veretlen Montenegrót verték, míg a címvédõ franciák egy remek harmadik negyeddel Litvániát ütötték el az éremszerzés lehetõségétõl. Most nézzük, hogy a fõszereplõk miként látták a mérkõzéseket.

A montenegrói kapitány a rövid kispadban és a rossz döntések sorozatában látta a vereség okát. „Nem tudtunk higgadtak maradni, amikor annak kellett volna lennünk. Nem valósultak meg az elképzeléseink, a jobb csapat gyõzött. Nincs elég erõs kispadunk és ennek megfizettük az árát.” –mondta Miodrag Baletic.

Ceyhyn Yildizoglu elárulta a nyerõ taktikai húzást. „Tiszteltük az ellenfelünket, mert az elsõ Európa Bajnokságukon remekül teljesítettek és eddig veretlenül meneteltek. A második félidõben két magas játékossal játszottunk és ezzel megzavartuk Montenegrót.” – értékelt a török kapitány.

A nap másik negyeddöntõjében a címvédõ francia válogatott elsõsorban a második félidõben nyújtott teljesítményével magabiztosan verte a litván nemzeti csapatot. Pierre Vincent elégedetten értékelt a lefújás után. „Nagyon boldog vagyok, nem találok szavakat. Elõször is szeretnék gratulálni barátomnak és edzõkollegámnak, Algirdas Paulaskas-nak remek csapatot rakott össze. Rengeteg munkát tettünk bele ebbe a számunkra nagyon fontos mérkõzésbe. Az olimpiai kvalifikációs tornára feljogosító helyeken szerettünk volna végezni, ezt sikerült elérnünk. Innentõl kezdve az érmekre koncentrálunk.” – mondta a francia mester.

Celine Dumerc a neves szakvezetõhöz hasonlóan látta a találkozót. „Nagyon nagy öröm, hogy tudtunk nyerni, mivel itt a tét az olimpiai kvalifikációs torna volt. Ezért jöttünk erre az Európa Bajnokságra. Nyomasztott minket, hogy eddig nem tudtunk az elvárásoknak megfelelõen játszani, de belül éreztük, hogy a fontos meccsekre össze fog állni a játékunk. Nagyon büszke vagyok a csapattársaimra.” – jelentette ki a franciák fáradhatatlan irányítója.

Algirdas Paulaskas a lepattanókat emelte ki. „Gratulálok a francia együttesnek. Ma jobbak voltak nálunk. Kevesebb lepattanót szedtünk.”
 

Hirdetés