Hirdetés
Archivum

Rövidre sikerült Stefany Murphy franciaországi kalandja:

:

Hirdetés

Francia lapok és erre hivatkozva már angol nyelvû oldalak is kész tényként számolnak be róla, hogy januártól átalakul Hainaut Basket kerete. Az Európa Kupában negyeddöntõzõ, de a Francia bajnokságban sereghajtó csapatnál lecserélik a légiósokat.

A Hainaut Basket alakulatától Stefany Murphy és Vera Perostiyska távozik, míg a helyükre Petra Stampalija és Ify Ibekwe érkezik. Az elmúlt évadot még Pécsett töltõ Murphy a Francia bajnokságban 11.3 pontot és 7.8 lepattanót átlagolt, míg az Európa Kupában 12.1 pont és 6.9 lepattanó került a neve mellé mérkõzésenként. Az amerikai center mellett a bolgár Perostiyska sem szállított rossz számokat, az Európa Kupában 11.8 pont és 7.8 lepattanó volt az átlaga.

Hiába a jó nemzetközi szereplés, a Hainaut a Francia bajnokságban 1/11-es mutatóval utolsó. Az új érkezõknek így bõven lesz feladatuk. Stampalija a Wisla Krakow színeiben idén az Euroligában is szerepel, ahol jelenleg 8.6 perc alatt 1.6 pont és 1.6 lepattanó az átlaga. Stampalija visszatér korábbi sikerei helyszínére, mivel az elmúlt évadot a Hainaut együttesében töltötte. Ibekwe igazi világjáró, tavaly Belgiumban és Spanyolországban is szerepelt. Idén még nem volt csapata.
 

Hirdetés