Hirdetés
Nemzetközi Kupák

Rövidzárlat a harmadik negyedben, kikapott a Győr

Uni Győr - MÉLY-ÚT - Bellona Kayseri BC 72-86 (21-17, 19-21, 9-23, 23-25)

Európa Kupa, A-csoport, 1. forduló
Győr
Zenis Peter, Marion Ortis, Urbanovic Andzej

UNI-Győr – MÉLY-ÚT: Kiesel 23/3, Dombai 6, Dubei 8/6, Török 8/3, Mompremier 19. Cserék: Barnai 2, Varga 2, Wenninger 4, Lass -.

Bellona Kayseri BC: Gunay 5/3, Harris 28/9, Gulcan 9/3, Harrigan 10/3, Brown 24. Cserék: Miljkovics 8/3, Kalibasagde -, Tonguc -, Ugur -, Topuz 2.

Hirdetés

A Győr és a török Kayseri mérkőzésével kezdődött a FIBA-buborék Győrben. A hazaiak szervezésből eddig remekül vizsgáztak, a szigorú szabályok betartása mellett, gördülékenyen mentek a dolgok a torna első napján. A csoportkör valamennyi mérkőzését élőben közvetíti a DigiSport.

UNI Győr – Fotó: FIBA

Álomszerűen kezdte a mérkőzést a Győr, 7-2-re léptek meg Iványi Dalma tanítványai. Dombai és Kiesel is betalált, Török pedig hármast dobott. Légiósaik pontjaival zárkóztak a törökök, de Mompremier remek centérjátéka után maradt az előny a Győrnél. A játékrész közepén Brown kosarával egyenlítettek, majd Harris triplájával a vezetést is átvették a vendégek. Triplára tripla volt a válasz, Kiesel egyenlített. Jó védekezés után, remek centerjáték a palánk alatt, Mompremier kosár a .Kayseri gyűrűjében. Egál körüli eredménnyel fordultak az első negyed hajrájára a csapatok. A nyolcadik perc végén 17-17 volt az eredményjelzőn. Barnai duplájával jutott ismét előnyhöz a Győr, ezt követően remek védekezéssel állították meg a vendégeket a magyarok, a piros mezesek dobni sem tudtak mielőtt lejárt a támadóidő. Dubei a sarokból még növelni is tudta az előnyt a dudaszó előtt. 21-17.

Kiesel nagyon jól kosarazott – Fotó: FIBA

Brown és Kiesel találta magát szemben egymással a győri palánk alatt, a párharcból a vendégek légiósa jött ki jobban. A dupla után még egy büntetőt is dobhatott. Gyorsan rendezték soraikat a magyarok, rendre jól védekeztek a vendégek centerén, akit valósággal tömtek labdával a társak. Kiesel és Mompremier ponterősen kosarazott. 28-23-as állásnál Harrigan dobott “emberes” triplát, duplával volt a válasz, Varga szerezte meg első pontjait. Időt kértek törökök. 34-28 volt az állás a negyed közepén, Mompremier újabb kosaránál az egész kispad felugrott. Kettő volt közte, amikor Iványi Dalma kért időt. Kemény harcos mérkőzés volt a pályán, a vendégek többször a durvaság határán próbálták megállítani a magyarokat. Kieselt még így sem sikerült, egy perc alatt két duplát is dobott. A negyed hajrája küzdősre sikerült, minimális maradt az előny.  40-38.

Harris egyenlített a második félidő első percének végén, míg az első győri kosarat Mompremier szerezte, büntetőből. A törökök jöttek ki harcosabban a második félidőre, rosszul dobtak Dombaiék.  Gulcan büntetőjével vették át a vezetést, Gulcan triplája után pedig már időt kellett kérnie Iványi Dalmának. Dubei adott el újabb labdát, Harris pedig távolról talált be. 50-41-re léptek meg a vendégek, a magyar csapat képtelen volt pontot dobni. Brown tette közé a tízet, Iványi Dalma ismét időt kért. Kiesel szerzett kosarat, de egy perccel később jött rá a válasz. Az ollós egyre jobban nyílt, 43-57-nél Dombai szerzett fontos duplát. A játék képe azonban nem változott, a törökök határozottabban játszottak, őrizték magabiztos előnyüket. A negyed hajrájában sportszerűtlen faultot fújtak a törökök ellen, Kiesel mindkettőt bedobta, egy újabb fault után pedig újabb két sikeres Kiesel-büntető következett. Fontos kosarak voltak. 49-61.

Fotó: FIBA

Brown pontokkal indult az utolsó negyed és lett közte ismét tizenöt. A Győr becsülettel küzdött de semmi nem akart sikerülni, nem tudott tíz alá bemenni a házigazda. A törököknél több bravúrkosár is született, míg magyar oldalon tiszta ziccerekből nem sikerült pontot szerezni. 53-73-as állásnál Iványi Dalma ismét időt kért. Húsz fölé növelték előnyüket a törökök, de győriek egy percig sem adták fel. Öt perccel a mérkőzés vége előtt újabb rohamot indítottak, hogy megfordítsák a találkozót. Dubei dobott triplát a sarokból, majd szembe a palánkkal. 65-77 volt a táblán, amikor Avci Ayhan időt kért. A hátralévő idő azonban már kevés volt, hogy Iványi Dalma csapata ledolgozza a harmadik negyedben összeszedett hátrányát.

Hirdetés