Hirdetés
Archivum

Rutinos szakemberrel bõvült a gyõri Széchenyi Kosárlabda Akadémia edzõi stábja:

:

Hirdetés

A gyõri Széchenyi Kosárlabda Akadémia a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Merim Mehmedovic csatlakozott a szakmai stábjához.

 

Fotó: Széchenyi Kosárlabda Akadémia

Fotó: Széchenyi Kosárlabda Akadémia

 

Forrás: Széchenyi Kosárlabda Akadémia

 

Nyáron rutinos szakemberrel bõvült a gyõri Széchenyi Kosárlabda Akadémia edzõi stábja. Merim Mehmedovic 25 éve Magyarországon él, tíz éve pár hónapig dolgozott már Gyõrben, majd innen a fõvárosi TF-hez vezetett az útja, ahol 9 és fél évet töltött el a férficsapatnál. Az év elején váltak el a fõvárosiakkal az útjaik, azóta pihenéssel töltötte az idejét, de már újra kész a munkára.

 

„Kellett egy kis szünet, mert sok volt már az elmúlt pár év. A TF-nél tulajdonképpen a fiatalokkal eljutottunk a legmagasabb osztályig. Bevallom, a nevelõmunka mindig is közel állt hozzám, s Gyõrben is nagy hangsúlyt fektetnek erre, szimpatikus volt az a modell, amit Fûzy András elnök felvázolt számomra” – kezdte Merim Mehmedovic, aki az NB I/B Piros csoportjában szereplõ csapat irányítása mellett az egyéni képzést is ellát majd a fiatalabbaknál.

 

 

„Nagyon jó alapokkal rendelkezik a gyõri akadémia, vannak tehetségek. Nekünk az a feladatuk, hogy kihozzuk belõlük a legtöbbet, s lehetõleg Gyõrben váljanak élvonalbeli, esetleg válogatott játékossá. Természetesen közös munka ez, s az eltelt idõszak alapján azt mondom, nagyon jó összhang alakult ki az edzõkkel. Az akadémia fiatal szakemberei is nagyon ambiciózusak, látszik rajtuk, hogy akarják a sikert, a fejlõdést” – folytatta a szerb származású edzõ, aki szerint az általa jól megismert magyar mentalitást a szerbbel ötvözve igazán sikeres kosárlabdázókat lehet nevelni.

 

„Nagy a felelõsségünk, mert ezeknek a gyerekeknek, akik egyébként roppant lelkesek, s már egész fiatalon mindenük a kosárlabda, megfelelõ jövõképet kell biztosítanunk. Ígérni persze nem lehet, semmire nincs garancia, s nyilván nem lesz mindenkibõl profi játékos, de most az a lényeg, hogy látniuk kell, milyen lehetõségek állnak elõttük. Ha ez megvan, akkor mindenki nyer, akár befutnak komoly karriert, akár nem. Az itt tanultakat ugyanis mindenki tudja az élet más területén kamatoztatni, emellett pedig a sportág mellett elkötelezettek maradnak” – mondta végezetül a rutinos szakember.

Hirdetés