Hirdetés
Archivum

Ruttner Réka az MTK-nál folytatja:

:

Hirdetés

Azok számára, akik a hétvégén követték a Hepp Kupa négyes döntõjének küzdelmeit, nem újdonság Ruttner Réka MTK-hoz szerzõdése, de a klub a mai napon jelentette be a hivatos honlapján az igazolást.

Ruttner Réka az elmúlt évadot Tatabányán töltötte, ahol húzóember volt a csapatban. Az idei szezonban eddig azonban szüneteltette kosárlabda pályafutását. ”Aránylag hosszabb szünetet tartottam, nem éreztem a motivációt a szezon kezdetekor, hogy visszamenjek Tatabányára. Félprofi játékosként, dolgozom a kosárlabda mellett, valamint sportpszichológiát is tanulok, szóval jobbnak láttam megállni, és pihenni kicsit. Részleges bokaszalag szakadásom is volt, a legutóbbi idény egyik utolsó edzésén, intõ jelként fogtam fel mindezt.” – olvasható a 26 éves, 184 cm magas játékos nyilatkozata az MTK honlapján.

Az MTK-val a kapcsolat egy õszi bajnoki mérkõzésen kezdõdött. ”A Vasas-Cegléd, NB I-es meccsen találkoztunk Sztevan Csupiccsal. Én, mint a testvérem szurkolója voltam jelen a meccsen, de ahogy beszélgettünk, közben Sztevannal arra terelõdött a szó, hogy nincs csapatom. Ezt eléggé furcsállta, ezért ajánlotta, hogy jöjjek el egy-két edzésre, meccsre, nézzem meg, hogyan dolgoznak illetve játszanak a lányok. Elsõre nagyon szimpatikus volt a közeg, a morál is kitûnõ, a hozzáálláson pedig érzõdik, hogy nem amatõr szinten gondolnak itt a kosárlabdázásra.”

A hétvégén mutatkozott be Ruttner Réka az MTK színeiben. A Baja elleni elõdöntõn 18 perc alatt 2 pontot és 5 lepattanót ért el, a Tatabánya elleni fináléban pedig 15 perc alatt 1 pontot és 3 lepattanót. 

Hirdetés