Hirdetés
USA

Sabrina Ionescu a legnagyobb presztízsű egyéni díjat is megkapta:

:

Hirdetés

Csütörtökön kihirdette az NCAA, hogy az év játékosának járó Wade-díj 2020-ban Sabrina Ionescu-t illeti meg. Az Oregon sztárja egymást követő második évben kapta meg az egyetemi női kosárlabdázás legnagyobb presztízsű egyéni elismerését.

Sabrina Ionescu korábban az AP-nél is az év játékosa lett és éppen a minap számolhattunk be arról, hogy a John R. Wooden All American csapatba bekerült.

Ionescu idén 17.5 pont, 9.1 gólpassz és 8.6 lepattanó átlagot teljesítette. Az egyetemi pályafutását 26 tripla-duplával fejezte be, melyek közül nyolcat ebben az évadban jegyzett. Azt pedig nem szabad elfelejteni a végzős zsenivel kapcsolatban, hogy az egyetemi versenyrendszerben az első játékos lett (női és férfi mezőnyt tekintve), aki átlépte a 2000 szerzett pontot, az 1000 lepattanót és az 1000 gólpasszt.

A díj 1978 óta íródó történetében eddig mindössze Nancy Lieberman (Old Dominion), Seimone Augustus (LSU), Brittney Griner (Baylor) és Breanna Stewart (UConn) kapta meg kétszer az elismerést. Az egyetlen háromszoros díjazott pedig Maya Moora (UConn).

Fotó: goducks.com

Hirdetés