Hirdetés
USA

Sabrina Ionescu az év amatőr sportolója az Egyesült Államokban:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államokban kiosztották a 90 éves múltra visszatekintő Sullivan-díjat, mely a legjobb amatőr sportolónak járó elismerés. 2020-ban Sabrina Ionescu és a birkózó Spencer Lee kapta megosztva a díjat.

Minden egyéni elismerést begyűjtött Sabrina Ionescu idén és a profi szereplése is elé nagy várakozásokat fűznek. A WNBA draftján az első helyen kelt el. New Yorkban kezdi karrierjét. Abban nincs vita, hogy óriási szüksége lenne egy újabb “nagy világsztárra” a női szakágnak. Erre pedig minden adottsága megvan.

A Naismith és a Wade – díjak mellett az Associated Press, az edzők szakszervezete (USBWA) és az ESPN.com szavazásán is az év legjobbja lett Ionescu. Két komoly rekorddal, a 26 tripla-duplával és a teljes egyetemi karrierje szintjén 2000 pont (2562), 1000 gólpassz (1091) és 1000 lepattanó (1040) átlépésével zárt, ami még senkinek sem sikerült.

A női kosárlabdát tekintve a Sullivan-díjat 1998-ban Chamique Holdsclaw, 1999-ben Coco Miller és Kelly Miller, míg 2015-ben Breanna Stewart kapta meg. Ionescu a 90 éves elismerés történetében mindössze az ötödik díjazott női játékos.

Fotó: goducks.com

Hirdetés