Hirdetés
USA

Sabrina Ionescu elköszönt:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államokban lefújták az egyetemi bajnoki küzdelmeket. Egy korszak lezárult, miután a végzős Sabrina Ionescu-t már nem láthatjuk a pályán az Oregon színeiben.

Speciális helyzetben várta a minden rekordot megdöntő Sabrina Ionescu ezt az évadot. Tavaly lett volna lehetősége kilépni az egyetemi programból és profinak állni. Sokáig úgy nézett ki, hogy ezt is teszi. Végül azonban úgy döntött, hogy nem száll ki idő előtt. A Players’ Tribune felületére írt “Befejezetlen üzlet” című nyílt levelében fogalmazta meg, hogy szeretné bajnoki címhez segíteni az Oregont. Erre egyébként minden esélyük meg is lett volna.

Az egyéni elismeréseket nézve bejöttek Ionescu számításai. Az egyetemi versenyrendszerben az első játékos lett (női és férfi mezőnyt tekintve), aki átlépte a 2000 szerzett pontot, az 1000 lepattanót és az 1000 gólpasszt. Várhatóan sokáig ezt a hármas együttállást senki nem fogja felülmúlni. Csapatszinten azonban a koronavírus járvány miatt nem is szállhattak harcba a trófeáért. Így gyakorlatilag pályafutásának ezen szakasza egy pillanat alatt véget ért. Ha nem törlik, akkor április 17-én a WNBA Drafton eldől, profiként hol folytatja.

Ez volt életem legkeményebb éve, nem számítottam arra, hogy így kell befejeznem a végzős évemet. Nagyon szomorú vagyok, de maximálisan megértem a döntést. Csapattársaimnak, edzőimnek, rajongóimnak és természetesen Oregonnak köszönök mindent, életem legjobb négy évét adtátok. Bár a “befejezetlen üzlet” már így marad, megtisztelő volt ebben az utazásban részt venni. Köszönök minden emléket, amiket örökké megőrzök a szívemben.

– olvasható Sabrina Ionescu üzenete, mely eredeti megfogalmazásban így zárul: DUCK NATION, THANK YOU!! 20, out. Utalva Kobe Bryant búcsúmeccsének legendássá váló elköszönésére, amikor annyit mondott a Los Angeles Lakers közönségének: Mamba out.

Fotó: ESPNW

Hirdetés