Hirdetés
USA

Sabrina Ionescu már az első évben meglepetést okozna:

:

Hirdetés

Javában készülnek a WNBA csapatok a július 25-én esedékes rajtra. A New York Liberty és a Seattle Storm mérkőzik a szezonnyitón. A Liberty színeiben bemutatkozik a profik között Sabrina Ionescu.

Amikor beléptem a szállodába és láttam az összes a WNBA-s posztert, a csapatok logóit, az hihetetlen pillanat volt. Tudatosult bennem, hogy itt vagyok a világ legerősebb bajnokságában.

– mondta Ionescu a floridai kezdetekről, ahol azóta már a csapatedzések is elindultak. “Négy napot kellett várni, hogy a csapattal és az edzőkkel együtt lehessünk, de fantasztikus érzés volt. Megoszthattuk egymással érzéseinket és azt, hogy az elmúlt hónapokban mik történtek velünk.”

Az újoncok, az egyetemekről kikerülők nagyon másként élik meg a zárt kapukat, mint azok a veteránok, akik évek óta a WNBA közegében szerepelnek. “Nem bánom, hogy nem játszhatunk nézők előtt. Ahogy felkészülök egy-egy mérkőzésre és a játékomat, nem befolyásolja, hogy ki néz a lelátóról.” – tette hozzá magabiztosan Ionescu.

Az egyetemekről kikerülők a kampuszon a világjárvány nélkül is valamennyire buborékban éltek. “Valóban nem túl más itt az élet.” – tette hozzá az Oregon végzőse. “Eljárhatunk edzésekre, dobálhatunk, visszamehetünk a szállásunkra, ahol filmeket nézhetünk. Másnap kezdődik elölről ugyanez.” – összegzett a New York Liberty tehetsége, aki szeretne már első évében bizonyítani a profik között.

Senki sem számít arra, hogy sikeresek leszünk. Ez az esélytelenség szerintem nagy segítség lehet számunkra. Lehet, hogy kicsit majd lebecsülnek minket és így meglepetést okozhatunk. Ki tudja?

– mondta Ionescu, akinek az egyik edzésről készült videón a félpályás triplája bejárta a közösségi oldalakat:

Fotó: New York Liberty

Hirdetés