Hirdetés
Archivum

Saját kezében szeretné tartani továbbjutási esélyeit a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Az eddig hibátlan magyar nõi kosárlabda-válogatott célja, hogy a szombati és szerdai, hazai Európa-bajnoki selejtezõmérkõzéseket követõen is saját kezében tudja tartani a továbbjutási esélyeit.

Forrás: MTI

A keddi, sajtónyilvános edzést követõen Székely Norbert szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: a keretbe meghívott tizenhat játékos egészségesen és nagy örömmel érkezett meg a mérkõzések helyszínére, Miskolcra.
“Továbbra is érzem a csapaton az egységet, az összetartást, hogy a játékosok fókuszban tartják azokat a célokat, amiket együtt akarunk elérni” – utalt a szakember az Eb-részvételre.

A magyar válogatott novemberben Litvániát vendégként (73-70), Albániát házigazdaként (137-48) gyõzte le. A csapat soron következõ ellenfelei közül a szombati, az orosz együttes – a magyarokhoz hasonlóan – mindkét mérkõzését megnyerte, míg a szerdai rivális, Litvánia két vereséggel áll.

“Az oroszok és litvánok elleni találkozókat együtt kezeljük. A továbbjutást illetõen a sorsunk egyelõre a saját kezünkben van, ezen a két mérkõzésen azt akarjuk elérni, hogy ott is maradjon” – árulta el Székely. Hozzátette: a szombati mérkõzés tétje az, hogy a magyar csapat “jó állapotban menjen bele” a második meccsbe, mert a litvánokat “mindenképpen le kell gyõzni”. A kapitány szerint ez nem jelenti azt, hogy a szerdai eredményesség érdekében feláldoznák a szombati találkozót. “Igyekszünk abból is kihozni a legtöbbet, aztán majd meglátjuk, hogyan alakul az összecsapás” – mondta az edzõ.

A keret napi két edzéssel készül, a szövetségi kapitány pénteken tizennégy fõre szûkíti keretét, majd szombaton kijelöli a tizenkettes meccskeretet.

“Szeretnénk mindkét mérkõzésre ugyanazt a tizenkét játékost nevezni, de sérülés esetére a keretben tartunk még két játékost” – hangsúlyozta Székely. Hozzátette: fizikailag rendben vannak a játékosok, viszont kevés idõ áll a rendelkezésükre a taktikai elemek begyakorlására.

“Ezért minimalizáljuk a taktikai elemek számát, azokból viszont igyekszünk a maximumot kihozni edzéseken, majd reményeink szerint a mérkõzéseken is” – mondta az edzõ.

A 2019-es Eb-nek Szerbia és Lettország ad otthont, a selejtezõbõl a nyolc csoportgyõztes és a hat legjobb második vesz részt a tornán. A magyar válogatott novemberben, az Albánia és Oroszország elleni idegenbeli találkozókkal zárja a selejtezõsorozatot

Forrás: MTI

Hirdetés