Hirdetés
Európa

Sajtóhírek Oroszországból

Hirdetés

Oroszországban már igencsak beindult az átigazolási piac. Érkeztek hivatalos bejelentések, mint Evgeniia Beliakova jekatyerinburgi szerződés-hosszabbítása vagy Elen Shakirova edzőnő kurszki kinevezése. A sajtóban ennél már sokkal több név megjelent. Ezeket a játékos-mozgásokat igyekeztünk csokorba gyűjteni, természetesen azzal a nagyon fontos megjegyzéssel, hogy egyelőre a hivatalos bejelentések váratnak magukra.

A Dinamo Kurszk érezhetően a hazai mag megerősítésére helyezte a hangsúlyt. Érkezik a csapathoz a beszámolók szerint Albina Razheva a Nagyezsda Orenburgtól és Zhosselina Maiga a lengyel Gorzow csapatától.

A legnagyobb hazai fogás, ha a sajtóhírek igaznak bizonyulnak, Raisa Musina lehet a nagy rivális Jekatyerinburgtól. A bajnokságban 10.0 pont, 6.4 lepattanó, míg az Euroligában 5.1 pont és 3.2 lepattanó volt az átlaga a csonka szezonban. Az évad közben azonban többször szárnyra kaptak olyan hírek, hogy több játéklehetőséget kért a szakmai stábtól.

A Kurszk a Lattes Montpellier egyik legjobbját, a sérülése után lábadozó amerikai centert Stephanie Mavungát is megszerezhette. Kiválásáig Mavunga a francia bajnokságban egészen kiemelkedő 19.5 pontot, 10.9 lepattanót átlagolt. Számára nem ismeretlen Oroszország, miután korábban a Dinano Novoszibirszk játékosa volt. Elterjedtek olyan sajtóhírek is, hogy a Kurszk Cecilia Zandalasini-t is kiszemelte. Az olasz klasszist elhoznák a Fenerbahce-tól.

Megerősödhet a Dinano Novoszibirszk is, akikhez Alina Iagupova és Liudmyla Naumenko kettőse érkezhet. Iagupova éppen minap lett az Euroliga alapszakasz MVP-je, miután 21.3 pontot jegyzett a Fenerbahce idei menetelése során. Ráadásul tette mindezt 50%-os mezőnymutatóval, ami az ukrán klasszis esetében óriási előrelépés a korábbiakhoz képest. Ezen felül 5.7 lepattanót és 5.5 gólpasszt átlagolt.