Hirdetés
Archivum

Sajtótájékoztató a szolnoki 3×3-as U18-as Eb-selejtezõ kapcsán:

:

Hirdetés

Szerdán megtartották Szolnokon a debreceni U18-as 3×3-as Európa-bajnokság selejtezõ-tornájának felvezetõ sajtótájékoztatóját. Az MTI összeállítása az eseményrõl.

Fotó: szolnoktv.hu

Fotó: szolnoktv.hu

Forrás: MTI 

Hétvégén a szolnoki Tiszai hajósok terén rendezik meg az U18-as 3×3-as kosárlabda Európa-bajnoki selejtezõt, amelyen 15 ország 18 csapata szerepel. A döntõre Debrecenben kerül sor augusztus 31. és szeptember 2. között.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA), a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Szolnok városa a 2016-os és 2017-es sikeres tornák után augusztusban közösen Eb-selejtezõt rendez a Tisza-parti városban.

Hozzátette: a magyar kosárlabdának és Szolnoknak ismét nagy diplomáciai siker, valamint megtiszteltetés a rendezvény lebonyolítása és a sportág népszerûsítése. Kiemelte, egészen a közelmúltig úgy volt, az idei lesz az utolsó selejtezõtorna Szolnokon, ám a FIBA elégedett volt és meghosszabbította a szerzõdést a magyar szövetséggel, így jövõre is újra vendégül láthatják az U18-as csapatokat. A 2020-as tokiói olimpiai programba beválasztott 3×3-as kosárlabda célja a sportág népszerûsítése – jegyezte meg.

A résztvevõ együttesek közül jelen lesznek a komoly kosárlabda-kultúrával rendelkezõ országok, Csehország, Izrael, Spanyolország és Szerbia válogatottja, valamint az orosz és ukrán gárda. Magyarország férfi és nõi korosztályos 3×3-as válogatottja is pályára lép, így a Szolnokra látogató szurkolók a magyar csapatok meccsén is drukkolhatnak – mondta.

A tornán szerepel még Észtország, Fehéroroszország, Grúzia, Hollandia, Montenegró, Lengyelország, Németország és Svédország. Mindkét nemnél négy csapat jut a debreceni döntõbe, amelynek Magyarország a rendezõ jogán résztvevõje. Ribár Zsuzsa, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezési csoportvezetõje elmondta: a rendezvény pénteken kezdõdik a szabadtéri délutáni edzésekkel, majd a tervek szerint szombaton és vasárnap késõ estébe nyúlik a játék a látványosan megvilágított pályán.

A rendezvény programját színesíti a vasárnapi zsákolóverseny, valamint extrém sportbemutatókat is megtekinthetnek a látogatók. A belépés ingyenes, a Tiszamenti Regionális Vízmûvek Zrt. munkatársai a vendégek részére vizet osztanak, valamint egy párakapu felállításával igyekeznek kellemesebb hõérzetet biztosítani. A kosárlabda speciális, ám rendkívül népszerû változatának számító 3×3 célja, hogy egyedi szabályrendszerével – kisebb létszám, kevesebb támadóidõ, valamint pályaméret – és szabadtéri, streetballhoz hasonló stílusával még élvezetesebbé tegye a sportrajongóknak ezt a mozgásformát.

Hirdetés