Hirdetés
Magyarország

Bemutatta keretét az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Hirdetés

Csütörtök délben sajtótájékoztatót tartott az Atomerőmű KSC Szekszárd, melyen ismertették a 2020/2021-es játékoskeretet.

Atomerőmű KSC Szekszárd 2020/2021:
Maradt: Andi Hanna, Bálint Réka, Gereben Lívia, Holcz Rebeka, Horváth Dóra, Krnjics Szara, Erica McCall, Miklós Melinda, Pop Anamaria, Renczes Rebeka, Studer Ágnes, Studer Zsuzsa, Theodoreán Alexandra, Vincze Nikolett.
Távozott: Ivana Dojkic, Kiss Virág, Tyaunna Marshall, Marie Ruzicková.
Érkezett: Zala Friskovec (Csata), Goree Cyesha (DVTK), Maja Skorics (DVTK), Szabó Fanni (PEAC), Zele Dorina (DVTK).

Bővült a magyar mag

Szabó Gergő, a szekszárdi klub ügyvezető elnöke elmondta, hogy a járványhelyzet miatti leállás alatt először a klub stabilitását kellett biztosítani. Amikor ez kemény munkával megtörtént, akkor a magyar mag kialakításába, megerősítésébe kezdtek. Új igazolásként már korábban kommunikálta a klub Szabó Fanni és Zele Dorina érkezését, ahogy Sara Krnjic kétéves és a betegségéből felépülő Gereben Lívia hároméves hosszabbítását. Gereben éppen a sajtótájékoztató napján edzett először a felépülése óta a szekszárdi sportcsarnokban. Így alakult ki a felnőtt hazai mag, melyből a tavalyi évadhoz képest egy játékos távozott, Kiss Virág.

Magyarországon ismert légiósok

A magyar mag kialakítását követően kezdte meg a szekszárdi együttes a légiósokkal az egyeztetéseket. Az elmúlt évad keretéből egy légiós tér vissza, Erica McCall. A leghűségesebb légiós, aki negyedik szezonjára készül a tolnai megyeszékhelyen. Szabó Gergő elmondta, hogy az amerikai játékos is szeretett volna maradni és a klub is elkötelezett volt a folytatás mellett.

Új érkező kettes, egyes posztra Zala Friskovec. A szlovén válogatott tehetsége az elmúlt évadban az NKE-FCSM Csata színeiben szerepelt, előtte pedig a Celjét erősítette. Hármas, négyes posztra Maja Skoricot szerződtette a Szekszárd. A szerb válogatott játékos hosszabb időt töltött Miskolcon és Cegléden. A harmadik új szerzemény pedig Cyesha Goree, aki az elmúlt évadot a DVTK-nál töltötte, de ismerhetjük Győrből és a 3×3-as válogatottból is. A koncepció a légiósok kiválasztásánál az volt, hogy olyanok érkezzenek, aki ismerik a magyar bajnokságot és éhesek a sikerre.

Eredményes utánpótlás

A fiatalok kapcsán tavaly az U20-as szabály keretében jellemzően Miklós Melinda és Vincze Nikolett kapott lehetőséget az élvonalban, de több fiatal játékos kopogtat a felnőtt csapat ajtaján. Egészséges versenyhelyzet alakulhat ki. Szabó Noémi sportigazgató kiemelte, hogy a szekszárdi utánpótlásban felnőtt egy olyan generáció, amely U16-ban tavaly magyar bajnoki címet szerzett. Ebből 5-6 olyan tehetség érte el azt a szintet, hogy bekapcsolódhat a felnőtt csapat munkájába. Így összesen 19 fős keret dolgozhat, melyből nyolcan szekszárdi nevelésűek. A szekszárdi utánpótlás nem akadémiai rendszerben működik és óriási szakmai sikernek nevezte Szabó Noémi, hogy így is ennyi játékost tudnak adni a felnőtt csapatba.

A szakmai munka folytonossága biztosított lesz a felnőtt gárdánál is, miután Djokics Zseljko vezetőedző jövőre lejáró szerződését 2024. június 30-ig meghosszabbították. A kontraktust a szakember és Szabó Gergő ügyvezető a sajtótájékoztató keretében írta alá.

A legrangosabb európai kupában is megmutatná magát a Szekszárd

Szabó Gergő az elmúlt évadot értékelve elmondta, hogy harmadszor játszott kupadöntőt a csapat és a harmadszor jutott a legtovább a magyar résztvevők közül az Európa Kupában a Szekszárd. A szövetség döntése értelmében jövőre is ebben a sorozatban indulhatna az együttes, de a klub mindent megmozgat, hogy az Euroligában mutathassák meg magukat. A paksi atomerőművet tulajdonló MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel a 2000 óta fennálló együttműködés továbbra biztosított és marad névadóként, így jövőre is Atomerőmű KSC Szekszárdként szerepelnek a szekszárdiak.

Hirdetés