Hirdetés
Archivum

Sajtótájékoztató Torun-ban: Sanja Mandicot és Stefan Sviteket is bemutatták:

:

Hirdetés

Csütörtökön délelõtt sajtótájékoztatót tartott a lengyel élvonalban szereplõ Energa Torun vezetése. Hivatalosan is bejelentették Sanja Mandic érkezését, illetve azt is, hogy Stefan Svitek lett az új vezetõedzõ.

A hazánkban is éveket töltõ játékossal, illetve vezetõedzõvel erõsítõ lengyel csapatnál a korábbi évekhez képest nagyobb változások lesznek. Az elmúlt két évben a negyeddöntõ jelentette a végállomást a bajnokságban és a sajtótájékoztató elején a klub irányítói – a SportoweFakty beszámolója szerint – nem titkolták emiatt a csalódottságukat. Ennek eredménye, hogy megköszönték a veterán litván szakember Algirdas Paulauskas munkáját. A helyét az elmúlt szezont az áprilisi menesztéséig az Aluinvent DVTK-nál töltõ, cseh szövetségi kapitányként is dolgozó Stefan Svitek veszi át. Segítõje pedig a szlovén Richard Lesko lesz.

A játékoskeretet is felfrissítik, a sajtótájékoztatójukon több új igazolást is hivatalossá tettek. Az elmúlt két szezont a PEAC-Pécsnél töltõ Sanja Mandic Lengyelországba szerzõdése már több portálon is megjelent. Az Energa Torun bejelentésére eddig kellett várni. A szerb válogatott irányító a PEAC húzóembere volt, a bajnoki alapszakasz 20 mérkõzésén 29.2 perc alatt 9.1 pontot, 4.9 lepattanót és 6.5 gólpasszt átlagolt. A rájátszás hat találkozóján 34.7 perc alatt 16.7 pont, 3.5 lepattanó és 6.7 gólpassz lett az átlaga. Az Európa Kupa hat csoportmérkõzése pedig 30.5 perc alatt 10.8 pont, 4.2 lepattanó, 6.2 gólpassz átlagot hozott számára pécsi színekben.

Mandic mellett négy lengyel játékos szerzõdését véglegesítették a következõ évadra. A bajnok CCC Polkowice-tõl érkezik több játéklehetõség reményében Angelika Stankiewicz, illetve megszerezték a Siedlce egyik legjobbját Katarzyna Trzeciak-ot. Tõlük azt várják, hogy a késõbb bejelentésre kerülõ további légiósok mellett erõsebb legyen a hazai mag hozzájárulása a csapatteljesítményhez. Mellettük hosszabbított Emilia T³umak és Agnieszka Skobel. Az Energa Torun a következõ évadban is kilép a nemzetközi porondra, az Európa Kupában indulnak.

Hirdetés