Hirdetés
Európa

Sajtótájékoztatót tartott a Girona vezetése:

:

Hirdetés

Hétfőn sajtótájékoztatót tartott a Spar Citylift Girona, melyen a klub vezetői vázolták a múlt heti természeti csapás utáni állapotokat.

A Girona sajtótájékoztatóján Cesc Riera, gazdasági vezető és Xavi Fernández, a klub ügyvezetője beszéltek a kialakult helyzetről. Elmondták, hogy van a jelenlegi szituációnak egy gazdasági és egy sportszakmai, emberi oldala. Mindkettővel azonos mértékben kell foglalkozni és mindegyik hosszú távon meghatározhatja a klub jövőjét.

A gazdasági részt tekintve Cesc Riera hangsúlyozta, hogy 200000 és 300000 euró közé becsülik a károkat, amit azonnal kezelni kell. Ennek egyik része, hogy a klub összes irodája, illetve a profi csapat teljes infrastruktúrája, eszközei megsemmisültek. Pótolni kell az irodaszereket, a fizioterápiás felszereléseket, a labdákat vagy éppen a játékosok ruháit is. A másik nagy gazdasági csapás, hogy egyelőre nem rendezhetik a hazai mérkőzéseiket a Fontajau Arénában. Februárra a Salamanca és a Schio vendégjátéka kapcsán két olyan meccs volt lekötve, ahol kiemelt érdeklődésre számítottak. Kiesnek a jegybevételek és a szurkolók fogyasztásából származó jövedelem is, mivel a klub üzemelteti például a csarnok büféit.

Cesc Riera úgy fogalmazott, hogy a Gironát gazdasági értelemben mindig a lassú, de megalapozott építkezés és a stabil, kiszámítható működés jellemezte. Ekkora veszteség az idei költségvetésre biztosan hatással lesz, de a következő évre is rányomhatja a bélyegét. Xavi Fernández, ügyvezető hozzátette, hogy folytatják a munkát és a klub szellemiségét megőrzik, de egyértelmű, hogy “a történtek befolyásolják a jövőt és a szakmai munkát is.”

Nagy kérdés, hogy mi lesz a Fontajau Aréna sorsa. Az első szakértői vélemények szerint még két hét a takarítás, illetve a fertőtlenítés. Ezt követően kezdhetik meg a parketta lefektetését, amit addig be kell szerezni. Emellett a teljes elektronikai rendszer cseréjére is szükség van. Városi és regionális ígéretek elhangzottak a lehető leggyorsabb munkára, hiszen a térség teljes sportéletének egyik központja az aréna. Ennek ellenére megmondhatatlan, hogy mikor térhetnek vissza a csarnokba. A Pavello de Palau kapcsán, ahol az elmúlt két meccsüket rendezték, több probléma mutatkozik. Nem felel meg sem a spanyol szövetség, sem a FIBA előírásainak. Ezen felül a klubnak 2400 bérletese van, de a Pavello de Palau csak 1995 néző befogadására alkalmas. Keresik a megoldást tavaszra.

A sportszakmai rész kapcsán Xavi Fernández is elismerte, hogy a csapat negatív spirálban volt már a természeti csapás előtt. Lelkileg még mélyebbre kerültek és nem tudják megbecsülni, hogy ennek milyen hatása lehet. Egy biztos, hogy a célokon nem változtatnak.

Fotó: Twitter.com/unigirona

 

Hirdetés